'Løvinden' fortæller om Karen Blixens 17 år som kaffefarmer i Kenya. Pressefoto

'Løvinden' fortæller om Karen Blixens 17 år som kaffefarmer i Kenya. Pressefoto

Tom Buk-Swienty fortæller om 'Løvinden'

Forfatteraften om hans nye Blixen-bog på Rungstedlund

Karen Blixen Museet kan onsdag 28. august kl. 17 byde velkommen til foredrag med forfatteren Tom Buk-Swienty, der netop er højaktuel med sin nye bog 'Løvinden', der omhandler Karen Blixens liv i Afrika.

Løvinden var det navn, som Karen Blixen blev kaldt af de lokale, mens hun levede i Afrika. En stolt reference til det majestætiske dyr, som delte hendes mod og styrke.

Tom Buk-Swienty har gennem en årerække studeret Dinesen-slægtens historie med Karen Blixens dramatiske liv i Afrika som omdrejningspunkt, og det førte ham under skriveprocessen til et længere ophold i Kenya for at komme så tæt som muligt på det liv, som Karen Blixen levede i 17 år som kaffefarmer i Afrika.

Tom Buk-Swienty fortæller om sin nye bog på Rungstedlund. Foto: Morten Holtum

Tom Buk-Swienty fortæller om sin nye bog på Rungstedlund. Foto: Morten Holtum

Farligt, vildt og romantisk

Tilværelsen som kvindelig bestyrer af en kaffefarm i Kenya i starten af det 20. århundrede har været langt mere farlig, vild og romantisk, end hun selv giver udtryk for i hovedværket 'Den afrikanske farm'.

Forfatter, historiker og journalist Tom Buk-Swienty fortæller om eventyreren og forretningskvinden Karen Blixen, der endte som Danmarks mest berømte forfatterinde.

Der vil være mulighed for at købe og få bogen signeret til arrangementet.

Pris for arrangementet inklusive et glas vin og entré til museet er 165 kr. Billetter kan købes på billetto.dk eller i museumsbutikken.

jesl

Publiceret 24 August 2019 08:00