Sko Torp fejrer 30 års jubilæum med koncert i Trommen.

Sko Torp fejrer 30 års jubilæum med koncert i Trommen. PR-foto

Kulturhuset fylder efteråret med musik, show, teater og ny scene for unge lokale bands

Kulturhus Trommen aktuel med nyt magasin i nyt design med overblik over alle arrangementer på biblioteket, i Lille- og Stortrommen

Kulturhus Trommen varmer op til en ny og begivenhedsrig eftersæson. Den første under Peter Jønssons ledelse, og hans første aftryk er et nydesignet magasin med alle kulturhusets arrangementer samlet under én hat, så læserne kan få et kronologisk overblik over alle de kulturoplevelser på biblioteket, i Trommens biograf og på scenerne i de to sale, Lilletrommen og Stortrommen.

Sæsonen begynder med blues-personligheden Mike Andersen, der kommer solo (14/9) med sangene fra sit nye album 'One Milion Miles'. Dernæst følger familieshowet ’Jekyll on Ice’ (15/9) med den Reumert-nominerede skuespiller Paolo Nanis runde og elskelige figur Jekyll.

Sangeren Bobo Moreno er med som gæstevokalist hos Soul Academy & The Music Lovers (4/10) med et stjernehold af soulmusikere.

To andre musikalske højdepunkter i efteråret bliver henholdsvis Sko/Torp (9/11), der fejrer deres 30-års jubilæum, og Rugsted & Kreutzfeldt (30/11), som kan kombineres med stor julefrokost i Bøf & Broccoli og afterparty efter koncerten.

Mayers yndlingsartist

Der er store forventninger til mødet med den højt respekterede amerikanske singer-songwriter Martin Sexton (11/11), som gæster Trommen sin skandinaviske turné.

Musikmagasinet Rolling Stones kalder ham "outstanding taste in songwriting as well as a soul-marinated voice" og med sin smørstemme, sit levende sceneshow og ærlige tekster, som har inspireret flere moderne amerikanske stjerner. Blandt andet har John Mayer udnævnt Sexton til en af sine yndlingsartister.

Den unge danske musik bliver også repræsenteret af den anmelderroste og prisvindende R&B-komet Karl William (23/11) med de eftertænksomme sange og skæve tekster.

Nyskabelse for lokale bands

En af kulturhusets nyskabelser bliver at give de unge lokale bands en ny platform til at præsentere deres musik. Det sker når Kulturhus Trommen stiller scenen i Lilletrommen til rådighed foreløbig tre fredage i efteråret – 27. september, 25. oktober og 29. november.

"Musikerne skal selv stille op og pakke sammen igen bagefter. Til gengæld får de spilletid på en fredag, hvor Trommen og de unge bands vil arbejde for at få et stort - og ungt - publikum i kulturhuset," oplyser Trommens leder Peter Jønsson i en pressemeddelelse.

Hver gang kl. 17-19, hvor der vil være happy hour i foyerbaren, og Bøf & Bolle tilbyder i samme anledning en burgermenu til særpris.

Interesserede bands kan henvende sig til Karin Stilling Karlsen på mail: kka.trommen@horsholm.dk eller tlf. 48 49 53 64 hverdage kl. 10-14.

Darios jubilæum

Det modne publikum kan se frem til det musikalske foredragsshow med Dario Campeotto (26/10) i anledning af hans 60-års jubilæum.

I 'Ryg - en sørgmunter cabaret' (21/9) skildrer Bodil Jørgensen det moderne menneskes genvordigheder gennem en fortolkning af Jørgen Rygs repertoire.

Iben Hjejle og Jesper Lohmann spiller jordskælvsforskeren Inge Lehmann og Niels i Folketeatrets 'Jordens indre' (4/11).

Fra Sigurd til Skatteøen

Med teaterkoncerten 'Sigurds Danmarkshistorie' (10/11) føjer Sigurd Barrett musik og en god historie til sin bestsellerbog 'Sigurd fortæller Danmarkshistorie’.

'Vitello' (6/10) er en sjov musikforestilling for hele familien baseret på Kim Fupz Aakesons bøger om Vitello, der hedder sådan, fordi mor engang har boet to måneder i Italien.

Og så er det i denne sæson, at Folketeatret vender tilbage med en ny udgave af Sebastians musicalklassiker 'Skatteøen' (1/2).

Folketeatret vender tilbage med en ny udgave af Sebastians musicalklassiker 'Skatteøen'.

Folketeatret vender tilbage med en ny udgave af Sebastians musicalklassiker 'Skatteøen'. PR-foto

Det nye efterårsmagasin kan hentes i kulturhuset og er tilgængeligt på trommen.dk

mt

Publiceret 28 August 2019 18:30