Jutta Boisen-Møller holder foredrag i Hørsholm Sognegård. Pressefoto

Jutta Boisen-Møller holder foredrag i Hørsholm Sognegård. Pressefoto

Oplev brylluppets mange skikke:

Fra vikingetiden til i dag

Kulturhistorisk rejse i Hørsholm Sognegård 17. september

Something old, something new - something borrowed something blue - hvad ligger der i den sætning?

Tirsdag 17. september kl. 19 i Hørsholm Sognegård fortæller Jutta Boisen-Møller om ægteskabet og det væld af skikke som igennem tiden har samlet sig omkring brylluppet – ikke mindst omkring bruden og hendes fremtræden.

Skikke som i begyndelsen var afgørende for brudeparrets fremtidige lykke - og måske stadig florerer i brudeparrenes bevidsthed. Der er så meget der er så vigtigt på den store dag.

Den kulturhistoriske rejse vil blive krydret med historiske og litterære eksempler fra vikingetiden helt op til i dag.

Foredragsrække

Jutta Boisen-Møller er foredragsholder og forfatter samt gymnasielektor i dansk, religion og retorik.

Hun har været højskolelærer og freelancejournalist på DR foruden fast deltager i udsendelsen 'Iben og mødregruppen' ved Radio24syv i radioens første år. De sidste mange år har hun arbejdet som lærer på Nykøbing Katedralskole.

Siden 1985 har Jutta Boisen-Møller rejst rundt i landet med sine foredrag på højskoler, til sognemøder og i foreninger med kvindeportrætter samt med litterære og kulturhistoriske emner.

Foredraget er det første i en række på fire. Der følger et om 'dåben' med Astrid Krappe Trolle 12. november om småbørnsforældres til- og fravalg af dåb, samt til foråret et om de unges 'konfirmation' og et om 'begravelser' og den sidste afsked.

jesl

Publiceret 08 September 2019 07:00