Fie alias Anne Sophie Ingendahl aka Jazz Child valgte for et års tid siden at springe ud som fuldtids jazzmusiker.

Fie alias Anne Sophie Ingendahl aka Jazz Child valgte for et års tid siden at springe ud som fuldtids jazzmusiker. Foto: Fred Jacobsen

HØR OG SE SANGEN:

Jazz Child skrev singledebut på et døgn

Den lokale jazzsanger Anne Sophie Ingendahl debuterer med sang, der ser skrevet over et maleri i lokalt galleri

Af
Fred Jacobsen

"Skriv et musiknummer over et valgfrit maleri. Du har 24 timer!"

Sådan lød udfordringen til den lokale jazzmusiker Anne Sofie Ingendahl - Jazz Child - i My Beautiful Gallery i Rungsted i forbindelse med et dogmeprojekt i december sidste år. Dagen efter præsenterede hun en sang med sit band - og nu udkommer den som single. Jazz Childs første med udgivelsesdato 4. oktober.

Tæt på en lussing

"Det var en ret vild proces. Da en af galleriejerne, Torsten (Leschly, red.), foreslog det, havde jeg lyst til at give ham en lussing! Jeg blev nærmest bange. For jeg havde aldrig før skrevet musik, der skulle være færdig på et bestemt tidspunkt. Men selvfølgelig tog jeg udfordringen op," fortæller Anne Sophie i en pressemeddelelse.

Resultatet er debutsinglen ”I Am Not Here”, der er skrevet på baggrund af Kristina Skalberg Sejersens maleri 'Ingeborg'.

Maleriet forestiller den danske prinsesse Ingeborg, datter af Valdemar den Store, der levede i 1100-tallet og var bror til Valdemar Sejr. Som 18-årig blev Ingeborg eksporteret til Frankrig for at blive gift med den franske konge Filip II. Men allerede morgenen efter brylluppet blev hun forstødt i arrest i 20 år. Men Paven beordrede, at der ikke vil blive udført kirkelige handlinger, før Ingeborg blev løsladt, hvilket tvang Kong Filip til at løslade hende.

Magt og styrke

”Prinsesse Ingeborg var meget stærk og endte faktisk med at regere i Frankrig nogle år. Sangen symboliserer ikke kun mangel på magt over eget liv, men også den styrke man kan finde i at kæmpe og bevidst forsøge at ændre på sin situation,” fortæller Jazz Child, der også bare kaldes for Fie.

Hun har en lang baggrund inden for musik, både som musiker, sangskriver, producer og sangcoach. I starten begik hun sig i det akustiske/elektroniske univers, og i de senere år har jazzen sneget sig ind, hvilket også er tydeligt på singlen ”I Am Not Here”.

Jazz Childs musik kan betegnes som smooth jazz og elektronisk pop, hvilket nok er det nærmeste, man kommer en genrebetegnelse.

Publiceret 03 October 2019 16:00