Kulturhus Trommens biograf vil teste den nye app 'Subreader', der hjælpe med at læse undertekster.

Kulturhus Trommens biograf vil teste den nye app 'Subreader', der hjælpe med at læse undertekster. Arkivfoto: Morten Timm

Få undertekster i ørerne i Trommens biograf

Kulturhuset vil teste ny app for borgere med læsevanskeligheder

Problemer med at læse underteksterne på lærredet skal ikke forhindre nogen i at få fuldt udbytte af filmene i biografen.

Med det udgangspunkt vil Kulturhus Trommens biograf teste den nye app Subreader, som hjælper personer med læsevanskeligheder med at få læst undertekster op, så de kan få en hyggelig og udbytterig biograftur på samme vilkår som alle andre.

Hvis forsøget går godt, kan ordningen med Subreader blive permanent.

Klar til prøveperiode

Hvornår prøveperioden begynder, bliver offentliggjort på Trommens hjemmeside.

"En app som Subreader passer godt ind i vores fortsatte bestræbelser for at gøre den lokale biograf i Kulturhus Trommen tilgængelig for så mange borgere som muligt. Subreader er en enkel løsning, som i få trin åbner biografens verden af filmoplevelser for endnu flere borgere. Men først vil vi teste teknikken og lytte til brugernes erfaringer," udtaler kulturhusleder Peter Jønsson i en pressemeddelelse fra Trommen.

Med app'en Subreader kan personer med læsevanskeligheder få læst underteksterne op, mens man ser filmen i biografen. Pressefoto

Med app'en Subreader kan personer med læsevanskeligheder få læst underteksterne op, mens man ser filmen i biografen. Pressefoto

Appen fungerer ved, at man uden for biografsalen skanner en QR-kode, hvorved telefonen og biografen forbindes. Derefter vil underteksterne blive læst højt via telefonen i det tempo, de kommer frem på lærredet.

Hvis man kun benytter earpod i det ene øre, kan man både høre lyd fra filmen og lyden fra oplæsningen uden at forstyrre andre biografgængere.

Man skal blot downloade Subreader-appen på sin smartphone, og så er man klar til at få undertekster i ørerne i biografen.

jesl

Publiceret 04 October 2019 08:09