For Hørsholmborger Ulla Conrad handler det om mindfulness i naturen, at stresse af, at finde sig selv, at blive tilstede for hvad der er.

For Hørsholmborger Ulla Conrad handler det om mindfulness i naturen, at stresse af, at finde sig selv, at blive tilstede for hvad der er.

Ulla Conrad digter om livscyklus og mindfulness

Kunstnerisk spænder 45-årige Ulla Conrad bredt og har netop udgivet to bøger med livscyklus digte og årstidsord på japanske versefødder

Af
Morten Timm

Ulla Conrad fra Hørsholm er lidt af en multikunstner. Hun er uddannet grafisk designer, men udfolder også sine evner som både illustrator, tegner og mindfulness instruktør. Men talentet stopper ikke her.

Den 45-årige kvinde, der bor i Mikkelborg, er også en passioneret digter og har lige udgivet to bøger, henholdsvis "Jorden Ånder - livscyklus digte" og "BLADVÆRK - haiku-inspirerede årstidsord" på Forlaget Ravnerock.

Når mennesker mødes

Ulla Conrad fortæller, at digtene handler om at komme ud i den lokale natur, hvor skovene i Rungsted og Rudersdal er nævnt, besøge gravhøje og den gamle historie og kultur, der ligger i jorden, og som ifølge Hørsholmdigteren bare venter på at blive opdaget.

"Det handler om mindfulness i naturen, at stresse af, at finde sig selv, at blive tilstede for hvad der er," siger Ulla Conrad.

I 'Jorden Ånder' tager hun fat på temaet 'Mennesker mødes', hvor hun skriver råt og direkte om om interrelationer mellem mennesker, oplevelser og tanker mellem mennesker og naturen. Om at finde trøst, inspiration og filosofere i naturen.

I alt indeholder bogen tolv cyklusser af digte, der hver især følger ét år. Til hvert kapitel har hun selv lavet en sort-hvid illustration.

Ulla Conrad har udgivet to bøger på samme tid,

Ulla Conrad har udgivet to bøger på samme tid, "Jorden Ånder - livscyklus digte" og "BLADVÆRK - haiku-inspirerede årstidsord" på Forlaget Ravnerock.

Haiku og tanka-digte

Ulla Conrad har i mange år også beskæftiget sig med zen-meditation og den japanske te-ceremoni. Det afspejles i hendes anden bogudgivelse 'Bladværk - haiku-inspirerede årstidsord'.

"Jeg har inddelt haiku og tanka-digtene efter årstiderne, derunder de tolv måneder, og alle digtene er opstået under zen-retræter, japanske te-ceremonier, i naturen, under gåture, på rejser og i København," fortæller Ulla Conrad.

Haiku er en gammel japansk digtform, med hvert digt bestående af tre linier med hver især 5-7-5 stavelser. Det udtrykker en umiddelbar oplevelse, et indtryk lige nu og her, tit fra naturen, og gerne med et 'årstidsord'.

”Kold fugtig morgen -

mine cykelhjul begravet

i gule blade”

Digtformen tanka består til gengæld af fem linier med hver især 5-7-5-7-7 stavelser. Den bruges til at skrive om indtryk efter sociale sammenkomster, fx efter te-ceremonier, og må i modsætning til haiku gerne indeholde følelser.

Den 45-årige multikunstner har tidligere udgivet to digtsamlinger. Endelig er hun også medlem af Aktiv Kunst i Hørsholm.

Publiceret 26 October 2019 09:25