Karen Blixens fortællinger om maskespil og identitet kommer under lup i studiekredse på museet. Pressefoto

Karen Blixens fortællinger om maskespil og identitet kommer under lup i studiekredse på museet. Pressefoto

Vi læser og fordyber os i Karen Blixen

November byder på flere muligheder for på Karen Blixen Museet at dykke ned i fortællingerne

Hvad betyder det alt sammen, spørger Grev Augustus von Schimmelmann i Blixens fortælling 'Vejene omkring Pisa' på egne og læserens vegne.

I åbne studiekredse kan man nu i november fordybe sig i Karen Blixens fortællinger og pege på nøgler, der kan åbne op for dette til tider svært tilgængelige forfatterskab.

Studiekredsmøderne er planlagt til tre weekend-eftermiddage, der hver gang indledes med et oplæg om dagens tekster ved mag.art. Ivan Z. Sørensen, hvorefter der bydes op til deltagernes indbyrdes diskussion og en perspektivering og opsamling.

Studiekreds for alle

Den første studiekreds fandt sted søndag 17. november, men tilbage er stadig én søndag 24. november kl. 14-16 om 'Den unge mand med nelliken' og 'En opbyggelig historie' fra Blixens Vinter-Eventyr, 1942, og en studiekreds lørdag 30. november kl. 14-16 om 'Syndfloden over Norderney' fra Blixens Syv fantastiske Fortællinger, 1935.

Studiekredsene er for alle, og der kræves ingen særlige forudsætninger. Dog får man mest ud af at det, hvis man har læst de historier, der tales om.

Billetter 125 kroner på www.billetto.dk

jesl

Publiceret 20 November 2019 15:00