Indfør forbud mod fyrværkeri

Af Kirsten Jantzen, Rungsted Strandvej 73A, Rungsted Kyst
Jeg har aldrig, selv før jeg fik dyr, forstået fascinationen ved at skyde fyrværkeri af. Men dette kan ikke diskuteres. Jeg har en idé om, at der er tale om en form for pyromani eller show off over for venner og naboer.
Uanset de indførte begrænsninger sker det i det område, hvor jeg bor, jævnligt hele året, og jeg tror, at lejligheden blot kan være et par mennesker til aftenkaffe.

Jeg bor i et område med mange hunde, og det er velkendt, at mange hunde lider under fyrværkeriet. Nogle hunde får beroligende piller, men for aktive hunde virker det ikke. Jeg forstår ikke, at folk i et område med mange kæledyr ikke tager hensyn til egne og naboers dyr.
Hvad, der måske er endnu værre, er, at de vilde dyr og fuglene lider en aften/nat med nytårsskyderi. Er der ingen, som tænker på det?
Dyrene/fuglene har ikke mennesker, som kan berolige og trøste dem, og de ved ikke, at det "kun" varer fra kl. 16.30 31. december til 03.00 1. januar - og i øvrigt, når folk får lyst til et show off.

Jeg ved, at mange andre end jeg, har forsøgt at få folk til at tage hensyn, men uden held. Jeg bliver bare så frustreret.
Hvad skal der til for, at der indføres generelt forbud mod salg af og affyring af fyrværkeri? Affyring af fyrværkeri tjener ikke noget som helst formål.

Forhandlere af fyrværkeri vil lide et økonomisk tab, men de bliver så fri for at skulle sidde vagt om natten ved deres depoter. Hvis forbuddet indføres hurtigt, vil de kunne tage højde for den manglende omsætning i december 2009.

Problemet er naturligvis ikke alene i det område, hvor jeg bor, men i hele landet. Befolkningstætheden er afgørende for problemets størrelse, men begrundelsen for et forbud er ikke forskelligt for hele landet.

Publiceret 01 January 2009 11:00