Rungsted Cobras er på halen. Foto: Mads Hussing

Rungsted Cobras er på halen. Foto: Mads Hussing

Rungsted Cobras fortjener at overleve

Af Ejvind Olesen, fhv. formand for Dansk Ishockey Union i 15 år, Gl. Byvænge 5, Hørsholm:
Naturligvis er der mange, der sukker: "Åh, nej ikke nu igen!". Ved meddelelsen om, at Rungsted Cobras er gået i betalingsstandsning. Det kan ikke være anderledes med den turbulente fortid, som er hæftet på navnet Cobras.

Før den tid var klubbens navn Rungsted Ishockey Klub, hvor en lille flok startede med at spille ishockey på gadekæret i 1941 med grene som stokke. Der er unægtelig en historisk tradition for ishockey i Hørsholm Kommune.

Derfor ville det også være blodig synd, hvis det nu snart er forbi. I hvert fald med ishockey på eliteplan. En endelig konkurs nu og nedrykning, vil efter min bedste mening - og erfaring - betyde, at vi aldrig mere vil se ishockey på topplan i vort område.

Er det så en undskyldning for ikke at kunne styre økonomien?

Nej, naturligvis ikke. Der er stribevis af gode undskyldninger, som ikke kan bruges til noget som helst. Bortset fra denne gang.

I år har der været ansvar over hele linien. Et fornuftigt budget, et rigtigt sparehold, som har gjort det langt over forventning.

I januar tabte holdet i Vojens mod Sønderjyske med et enkelt mål. Holdet med otte udlændinge (et stort kommunalt og regionalt tilskud og en superhal på vej), som er storfavoritter til at vinde det danske mesterskab.

Med det mindste budget i eliteserien har både spillere og ledere vist vejen. Og alligevel kikser det så, fordi nogle sponsorer alligevel ikke har villet - eller kunnet - leve op til løfterne.

Sådan er det også gået i Herlev, Rødovre og Hvidovre. Fælles sorg, fælles trøst. Men hvad kan det bruges til.

Nu er tiden inde til at skabe et bæredygtigt budget, med nogle flere dygtige ledere ved roret, som formår at skabe den tillid, som er nødvendigt for at få et kommunalt lån. Sådan noget får man ikke automatisk, selv om modstanderne i andre byer får det på stribe for tiden.

Derfor skal følge en opfordring til vore politikere. Giv klubben en sidste chance. For sidste chance bliver det. Ellers må de mange unge og drenge som står i kø for at komme til at spille ishockey i Hørsholm Skøjtehal i fremtiden tage andre steder hen for at pleje deres talent og ambitioner. Og Hørsholm har mistet et fyrtårn for vores idræt i kommunen.

Publiceret 18 February 2010 10:00