Rungsted Havn. Foto: Rikke Søholm

Rungsted Havn. Foto: Rikke Søholm

Replik til kommunalisering af Rungsted Havn

Af Kenny Neuchs Hansen, Sophienberg Vænge 42, Rungsted:
Hr. Niels-Erik Jørgensen.
Lidt fakta er vel på sin plads.

1) Hørsholm Kommune har 92% af aktierne i Rungsted Havn.

Derfor er 25.000 borgere de retmæssige ejere.
2) Kommunalbestyrelsen har besluttet at kommunalisere Rungsted Havn ved en flertalsafastemning.

Ja og mine indlæg er bestemt også givet ud fra min overbevisning og holdninger - som du sikkert ved har juristerne de sidste 10-15 år forsøgt at få fakta afdækket, så hvem der ved bedst må vist stå hen i det uvisse pt.

Min holdning er helt klart, at Rungsted Havn ikke skal foræres væk til sejlerne, selv om jeg ved at i gennem årene har lagt et stor arbejde heri.

At indkapsle værdier for 125 millioner kroner til fordel for sejlerne er det rene vanvid, når 25.000 borgere er de retmæssige ejere.

Og tro mig jeg har ingen intentioner om at malke havnen eller lave besparelser m.m. - jeg ved ikke, hvor du får det fra?

Tværtimod skal indsatsen fremadrettet dreje sig om at udvikle havneområdet optimalt så alle interessenter bliver tilfredse.

Om havnen har været drevet professionelt er vel ikke dokumenteret. Jeg tror den kan drives mindst lige så godt under kommunens vinger.

Dine synspunkter om at i har fravalgt dyre huse m.m. gælder nok kun for et fåtal af sejlere - skal vi have ondt af jer?

At I har indbetalt et indskud uden renter er vel noget i frivilligt er gået med til, Og indskudet skal naturligvis betales tilbage ud fra aftalepapirer.

Men jeg tror, at den lave bådpladsleje rigeligt kompenserer for renterne.

Havde sejlerne betalt en markedsmæssige leje kunne havnen vel have været styrket i form af relevante investeringer gennem årtier.

Derfor er det nu på tide, at Rungsted Havn Kommunaliseres til glæde for 25.000 borgere (heraf er 400 sejlere bosat i kommunen).

Publiceret 01 January 2011 06:00