Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT:

Så blev det dokumenteret: Hørsholm og Nordsjælland betaler relativt meget i boligskat!

Af Anne Ehrenreich, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og Regionsrådet for Hovedstaden (V) og Kristian Nørgaard Jensen, Folketingskandidat for V

Danmark statistik har netop offentliggjort en analyse, som bekræfter vores antagelse, at Hørsholm og Nordsjælland betaler relativt mere i boligskat end større byer tættere på København. Analysen viser, at boligejerne i store dele af Nordsjælland har oplevet et stigende skattetryk på værdien af deres hus, mens den effektive skatteprocent for huse i de store byer er faldet.
Tallene viser, at borgerne i Hørsholm og Frederikssund i 2014 i gennemsnit betalte 12-13 promille i skat af boligens værdi 2014, mens borgerne i Frederiksberg, København og Gentofte betalte 6-8 promille.
Vi er ikke enige med Radikale og Socialdemokratiet i, at det taler for højere skat på dyrere boliger. Men det taler for en retfærdig og ensartet beskatning af alle boliger. Det kan og må ikke være sådan, at borgerne i Nordsjælland skal betale relativt mere i skat for vores boliger end borgerne i andre dele af Hovedstadsområdet og Danmark.
Høj skat lægger en dæmper på vækst og udvikling og lysten til at bosætte sig i vores område. Derfor må en fremtidig skatteordning heller ikke låse skatten på boliger fast i procent. Det vil medføre, at Nordsjælland vil få låst skatten fast på et relativt højt niveau til skade for borgerne og udviklingen i vores område.
Vi ser frem til regeringens snarlige forslag til en retfærdig løsning for Nordsjælland og hele Danmark, som tager højde for fakta om det faktiske skatteniveau. Vi synes, at det er vigtigt, at den nye ordning sikrer, at vores ældre kan blive boende i deres huse.

Publiceret 13 January 2017 15:00