Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT:

Udrejsecenter Sjælsmark er nu til familier

Af Annette Wiencken, medlem af kommunalbestyrelsen (V) og gruppeformand.

Kort før jul fik Kommunalbestyrelsen i Hørsholm en orientering af administrationen om, at Udrejsecenter Sjælsmark fremover vil blive brugt til at huse familier, som ikke har fået godkendt deres asylansøgning og som derfor venter på hjemsendelse.
Det er godt nyt for de omkringboende, som i lang tid har været plaget af utryghed og bekymring ved at være nabo til et center beregnet for 750 afviste og frustrerede asylansøgere, for hvem Danmark ikke er blevet deres nye hjemsted.
Selvom Venstre siden den forrige regerings beslutning om at placere et udrejsecenter på Sjælsmark har kæmpet imod, så glæder vi os nu over, at den siddende regering har lyttet og gradvist forbedret forholdene for de omkringboende: først ved at fjerne kriminelle og personer på tålt ophold fra Sjælsmark, og nu ved at ombygge og indrette centeret til børnefamilier.
En sidste bekymring går dog på, at den omfattende forurening på stedet ikke gør det egnet til at huse mennesker i almindelighed og børn i særdeleshed. Vi afventer ministeriets redegørelse på dette område.

Publiceret 24 January 2017 15:00