Arkivfoto.

Arkivfoto.

DEBAT:

Skal Kokkedal ændre navn for at bekæmpe bøller?

Af Hossein Armandi, byrådsmedlem i Fredensborg Kommune for Borgernes Stemme, Bygvænget 238, Kokkedal:
I Hørsholm kommune har de Konservative stillet et forslag om at ændre navnet på Kokkedal Station til Hørsholm Station. Navneændringen skulle eftersigende øge sikkerheden for borgere der færdes på stationen. Borgernes Stemme mener at dette forslag er langt ude, og totalt useriøst. Tror de Konservative i Hørsholm virkelig på, at en navneændring kan skabe tryghed? Hvad bliver det næste? At hele Kokkedal by skal ændre navn, pga. en folk bøller? Kan det være rigtigt, at unge mennesker fra nogle få familier skal gøre livet surt for hele befolkningen, og tvinge en hel by til at ændre sig?
I modsætningen til det useriøse navneændringsforslag, har der i de sidste mange år været flere seriøse tiltag i Fredensborg kommune. Nogle af de tiltag der har været etableret er: Kokkedal Ungdomsklub for unge mellem 12 og 18, som yderligere har et udvidet tilbud for unge over 18 i weekenderne; Kokkedal Fritidsklub, som blev etableret for børn og unge fra 7 år; Kokkedal på vej, som med hjælp fra Fredensborg Kommune har tilbudt en lang række forskellige aktiviteter for unge;job- og familiekonsulenter er blevet ansat for at hjælpe de svage familier i kommunen.
Generelt har både kommunen og andre organisationer brugt enorme økonomiske- og frivillige ressourcer i et forsøg på at skabe tryghed i kommunen. Det viser sig desværre, at det bare ikke er nok!
Borgernes Stemme mener at kommunen ikke bør acceptere at en lille gruppe mennesker ødelægger det for alle andre.
Til det næst kommende byrådsmøde vil jeg derfor endnu en gang tage op til diskussion, hvordan vi kan bekæmpe utryghed og skabe et bedre lokalsamfund for vores borgere. Der er dog behov for konkrete og drastiske tiltag. Derfor ønsker jeg at byrådet drøfter og undersøger nedenstående forslag:
1. Indkaldelse af forældrene til den lille gruppe utilpassede unge til samtale på rådhuset. I den forbindelse skal eventuelle økonomiske sanktioner over for familierne i form af inddragelse af boligtilskud og børnecheck på dagsordenen. Det er vigtigt at forældrene forstår alvoren og mærker konsekvenser
2. Henvendelse til Nordsjællands politi angående mere synlighed
3. Henvendelse til Hørsholm Kommune med opfordring til engagement og samarbejde om tiltag i forbindelse med de unges opførsel på bl.a. Kokkedal Station
Jeg håber meget at resten af byrådet er åbne for disse konkrete tiltag, og at disse kan afhjælpe den utryghed der har hersket alt for længe i Fredensborg Kommune.

Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående link:

Publiceret 18 April 2017 12:45