Pernille Schnoor (Alt) takker politikerne for at lytte i SFO-sagen. Arkivfoto: Morten Timm

Pernille Schnoor (Alt) takker politikerne for at lytte i SFO-sagen. Arkivfoto: Morten Timm

DEBAT:

Ja, skatteyderne betaler for SFO - og tak for endelig at lytte

Af Pernille Schnoor (Alternativet), mor til barn i SFO i Hørsholm og folketingsmedlem:
Jeg forstår ikke helt pointen i overskriften i Ugebladets historie: “Skatteyderne betaler for ny SFO - Ny struktur på SFO i Hørsholm Kommune koster godt 500.000 kroner”.
Ja, skatteyderne betaler for SFO'en i Hørsholm - en SFO, som i øvrigt ikke er ny. Det giver sig selv. Ligesom skatteyderne betaler for alt andet, der forvaltes i et velfærdssamfund og i den kommunale forvaltning. Fx, for at være lidt polemisk - betaler skatteyderne også for stor opgradering af idrætsparken (38 millioner kroner), for en studietur til udlandet for at kigge på nye førerløse busser (150.000 kr.) og en ekstraordinær pulje til byfornyelse og forskønnelse af Usserød Kongevej (2 millioner i 2017 og 5 millioner i 2018, 2019 og 2020).
Alle tre fornuftige investeringer - men kommunalpolitik handler jo netop om at prioritere. De 150.000 kroner af den ekstra SFO-udgift kan nemt findes på at undlade studieturen til udlandet. Det er da en start.
Jeg synes, det ville klæde kommunalbestyrelsen og udvalgsformanden at lægge låg på egne frustrationer - og komme videre. I stedet for, som formanden understreger i artiklen, at der “ikke skulle gå valgkamp i den”. Det må man sige, at der heller ikke er; Man har virkelig været længe om at se, at der skulle rettes op på en fejl.
For der er politisk lavet en kæmpe brøler. Der er truffet en alt for nem' og hurtig beslutning, i stedet for at bruge tid på at finde alternative og bedre løsninger.
Erkend nu fejlen, ret op på den og kom videre. Det er kommunalbestyrelsens problem, hvor de vil finde pengene. Havde de brugt tiden på det i budgetforhandlingerne, ja, så stod de ikke med problemet nu.
Og så forstår jeg ikke Ugebladets pointe med, at normeringen er den samme? Udvalgsformanden udtaler, at “der er tale om stort set det samme tilbud, som der var før. Pædagognormeringen er den samme, og forældrebetalingen kommer til at være 980 kroner om måneden for 4.-6. klasses børnene,” og Ugebladet uddyber: “Konkret betyder det, at den nye SFO II får en normering på 25,75 voksne pr. barn, hvor normeringen i den nuværende ordning er 14,75 for 0.-5. klasses børn”.
Det ser ikke for mig ud som den samme normering - hvis det skal forstås som 25,75 børn per voksen - i hvert fald ikke for 4.-5. Klasserne. Men det kan være, at der blot mangler en lille forklaring eller en mellemregning i regnestykket?
Men men men... til slut også lidt ros. Jeg glæder mig over, at så mange forældre er gået aktivt ind i kampen for at få ændret på den politiske beslutning. Tak til dem.
Og så glæder jeg mig over, at kommunalbestyrelsen til slut har valgt at lytte til den kritik. Og sidst men ikke mindst glæder jeg mig til, at vi forhåbentligt vil beholde mange flere børn i vores gode SFO'er i Hørsholm, når taksten heldigvis ikke stiger så voldsomt som lovet.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 24 May 2017 06:00