DEBAT:

Sophies hus - hellere handicapbolig end flygningebolig?

Inge-Lise Højmark

Af Inge-Lise Højmark, Sophielund 37A, Hørsholm:
Sophies Hus som bolig for en flygtningefamilie?
I jagten på at finde bolig til flygtningefamilier, har politikerne rettet blikket imod det tomme kommunalt ejede Sophies Hus, man mener at den vil være egnet til bolig for en flygtningefamilie, selvom det ligger som en enklave midt imellem 150 ældreboliger, der bliver ejet og drevet af boligforeningen DAB.
Lige nu fremstår Sophies Hus nærmest som en ruin, politikerne mener, at den kan renoveres for 200.000 kroner – andre fortæller, at det bliver langt dyrere.
Det kan undre at politikerne, mener at de kan omgå de servitutter/regler der er for bebyggelsen Sophielund – blandt andet at der ikke må bo børn, bare fordi grunden hvor Sophies Hus står på er kommunens.
Der er lang ventetid på at få en bolig på Sophielund, kunne det derfor ikke være en idé, at en borger, der er godkendt til en handikapegnet bolig kan flytte ind i Sophies Hus?
Hvis borgeren kommer fra en lejebolig, kan denne så stilles til rådighed for en flygtninge familie?
Det har skabt en del uro/utryghed blandt Sophielunds beboere, der alle har en svær hverdag med forskellige handikaps at slås med, og derfor har brug for en tryg og rolig base.
Mener politikerne virkelig, at Sophielunds protester er ude af proportioner, fordi det kun drejer sig om én familie med børn, der for eksempel ikke har legemuligheder.
Desuden ligger huset lige ud til den vej på området, hvor der pågår mest trafik af lastbiler med varer til plejeboligerne, busser med borgere til og fra daghjemmet 'Kammerhuset', for ikke at tale om de mange biler fra personale, besøgende, taxier, flexbiler og ambulancer. Er det et trygt sted at have børn?

Publiceret 21 June 2017 06:00