Holdningen på dialogmødet var entydigt: Rør ikke ved Ulvemosehudet.

Holdningen på dialogmødet var entydigt: Rør ikke ved Ulvemosehudet.

DEBAT:

Politikerne vil skade vores børns trivsel

Af Jacob Kwon, nyhedschef, Birkedalen 12, Rungsted Kyst:
Der er for få institutionspladser i Rungsted, og derfor vil politikerne i Hørsholm Kommune bygge en ny institution for at skabe flere pladser. Det lyder jo ganske fornuftigt, men desværre betyder det, at en af kommunens mest populære institutioner, Ulvemosehuset, skal ofres for at skaffe penge til at bygge nyt. Det står klart efter at den konservative borgmester Morten Slotved har meldt ud, at Ulvemosehuset skal sælges for derefter at blive revet ned.
En ny institution vil skulle huse op mod 160 børn, og dermed vil politikerne gå på kompromis med børnenes trivsel. Senest i 2015 har to danske forskere i en stor undersøgelse fastslået, at det går ud over børns trivsel, læring og udvikling at gå i institutioner med over 100 børn. Forskerne anbefaler mellem 50 og 70 børn. Det er altså dermed et faktum, at politikernes plan vil gå ud over vores børns trivsel.
Vi har stor forståelse for, at der skal skaffes flere institutionspladser, men så byg da i stedet for en mindre institution og lad Ulvemosehuset bestå. På den måde sikrer vi trivslen for alle børnene.
Der skal dog lyde en tak til politikerne, og især til de konservative, for at melde klart ud. Tak for, at I her kort tid før et kommunalvalg bekender kulør og sender det klare signal, at I prioriterer mursten højere end vores børns trivsel.
Jeg tror, mange børnefamilier i Hørsholm vil have det i tankerne, når krydset skal sættes den 21. november.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 21 September 2017 11:00