DEBAT:

"Det er konge at vokse op i Hørsholm"

Af Jørgen Ribers, Højdevang 4, Hørsholm:
Undertegnede borger gennem 62 år i Hørsholm Kommune blev noget paf ved at læse borgmesterens kommentarer i Frederiksborg Amts Avis d. 21. september 2017.
Det fremgår, at man fra politisk side har fået endnu et pr-firma til at fremkomme med et såkaldt "kvikt" udsagn, der skulle "hype" Hørsholm, så især børnefamilier kunne finde på at slå sig ned i kommunen. Hvis man har fulgt bare en lille smule med i udviklingen på det børnerelaterede område, må man undre sig over den påtagede friskhed. Der tales også om "velfærd fremfor mursten", hvilket p.t. tilsyneladende giver sig udslag i planlagt nedlæggelse af lille tryg og velfungerende børneinstitution Ulvemosehuset, hvorefter en stor og uoverskuelig institution skal presses ind på Rungsted Skole. Al evidens taler for, at det er en rigtig dårlig ide, når man ser på børns trivsel, så hvor "konge" er det lige?
En kommune har den politiske ledelse som borgerne vælger javel, men hvis ikke de folkevalgte har habitus nok til en gang imellem at modstå de tiltag, som kommunens direktion disker op med, så bliver der langt mellem de tiltag og holdninger, der kan skabe luft i systemerne og højt til loftet. Som det er nu, kan "konge" hurtigt blive til "exkonge".
De, der stemmer ved valget i november, sætter forhåbentlig deres kryds ved det parti og den kandidat de synes er mindst ringe med hensyn til habitus.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 25 September 2017 06:00