Fortvivlede forældre til børn i Ulvemosehuset til dialogmøde. Foto: Fred Jacobsen

Fortvivlede forældre til børn i Ulvemosehuset til dialogmøde. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT:

Undersøg salg uden Ulvemosehuset - inden I bruger 64 millioner på forfejlet prestigeprojekt

Af Maj Pagh, Stolbergsvej 32, Hørsholm:
Kommunalbestyrelsen og Børne- og Skoleudvalget (BSU) rullede tidligere på året SFO-takststigningerne delvist tilbage. Niels Lundshøj (S) kaldte takststigningerne “en fejl”, mens Henrik Klitgaard (R) forklarede bommerten med, at politikerne “har for meget at se til” og "vi skal blive bedre til at gennemgå sagerne mere omhyggeligt.”
Kommunalbestyrelsen, som endnu ikke har lært at tænke sig om og være omhyggelig, vil nu bygge en op til 64 millioner kroner dyr daginstitution til mindst 100 børn på Rungsted Skole. På trods af at forældre til både skolebørn og børn i Ulvemosehuset afviser det som en rigtig dårlig skrivebordsløsning.
Med formand Otto B. Christiansen (K) i spidsen insisterer BSU - stik imod sagkundskaben og forældres stærke ønske om mindre institutioner - på, at den nye daginstitution skal være “verdensklasse” og “mønsterinstitution”, og henviser til “business casen” i, at Ulvemosehuset medfinansierer den nye institution i et samlet salg med Fritidshuset.
Politikerne forsøger at legitimere den uigennemtænkte løsning med, at det er dén business case, forvaltningen er “kommet op med” i udmøntningen af “Velfærd frem for mursten”.

Men politikere, I kan ikke gemme jer bag forvaltningen, som I jo selv har bedt regne på scenarier i et meget snævert løsningsfelt. Lyt til, at jeres prestigeprojekt bliver afvist af både sagkundskab og borgere, og overvej en alternativ business case: Bevar Ulvemosehuset til 45 børn, og byg/ombyg et andet sted til de børn, der så mangler en institution i Rungsted. Hvor mange det egentlig drejer sig om, er det endnu ikke lykkedes at få sat tal på.
Selvom indtægten for Ulvemosehusets andel af grunden vil mangle i regnskabet, kan dette vise sig at være en samlet set langt billigere og bedre løsning. Det bør I som minimum være “omhyggelige” nok til at undersøge sammen med en vurdering af, hvad I kan få ind på et separat salg af Ulvemosehuset og Fritidshuset - for det aner I ikke.
Ellers påfører I potentielt Hørsholms borgere et dobbelt tab, når vi både mister en af kommunens mest eftertragtede og veldrevne institution og går glip af den økonomisk bedste investering.

Hvad synes du? Deltag i debatten på Ugebladets Facebook-side. Klik på nedenstående Facebook-link...

Publiceret 26 September 2017 06:00