Desirée Larsen, kandidat til kommunalvalget for Venstre.

Desirée Larsen, kandidat til kommunalvalget for Venstre.

DEBAT:

Skal den allerede pressede trafik i Hørsholm belastes af førerløse busser

Af Desirée Larsen (V), kandidat til kommunalvalget for Venstre, Ved Klædebo 20, Hørsholm:
Et langsigtet projekt, der kan koste Hørsholms borgere dyrt at være med til at udvikle, er på tegnebrættet, og de første puljer af penge er sat af til forsøget med de førerløse busser.
Men er det Hørsholms rolle at være først, når økonomien eller formålet ikke engang er fastlagt? Skal Hørsholm Kommune bære den tunge byrde med at være foregangskommune for hele landet?
Har man spurgt sig selv, hvad målet er med de førerløse busser i en kommune, hvor man kan cykle fra A til Z på 15 minutter, og der findes udmærkede busruter allerede?
Er det omtale versus varme hænder, så ved jeg godt, hvor jeg vil have fokus. Et spændende projekt, men tænk på hvad en bus med 10 km/t har af konsekvenser for den allerede kaotiske trafik.
Lad hellere nogle andre lave forsøget, og så kan vi koble os på, når vi kender det fulde omfang af investeringer for at veje og stier bliver klar til førerløse busser. Til den tid er der forhåbentlig også tillid nok til teknologien, så busserne kan køre de mulige 50 km/t og forhåbentlig aflaste trafikken frem for at belaste den.

Publiceret 20 October 2017 11:00