GLen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm.

GLen Madsen (DF), byrådsmedlem i Hørsholm.

DEBAT:

Hvorfor er Socialdemokratiet ikke på borgernes side?

Af Glen Madsen (DF) medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse og folketingskandidat i Nordsjælland:

Kære Svend Erik (S), der er altså ikke noget politisk plat i at være på borgernes side. Tværtimod. Og hvor er det egentlig trist, at Socialdemokratiet i Hørsholm efterhånden er så meget på etablissementets side, at du vælger at kritisere mig i stedet for det faktum, at der har fundet en massiv overmedicinering sted på et af vores plejecentre.

Du skriver i dit indlæg i Ugebladet, at jeg konspirerer, samt at det er udokumenterede påstande, jeg kommer med. Det må du selvfølgelig gerne mene, selvom det nu ikke er rigtigt.

Jeg synes, du lige skal læse den sætning, du henviser til igennem igen. Der står nemlig sidst i sætningen: ... “må det være nogle af de samme fejl, der er sket”.

I den udtalelse er det helt åbenlyst, at jeg på nuværende tidspunkt ikke peger fingre i en bestemt retning. Det jeg gør, og har gjort siden vi blev bekendt med den forfærdelige fejlmedicinering på Breelteparken, er, at jeg med syvtommersøm slår fast, at en sådan overmedicinering bare ikke må ske!

Derfor vil jeg gerne have mig frabedt at blive skudt i skoene, at jeg er efter personalet på Breelteparken. Det er jeg nemlig ikke, og du kan ikke finde et eneste bogstav i de ting, jeg har sagt og skrevet, der viser, at jeg skulle være det.

At påstå det – det er politisk plat Svend Erik!

Hvad jeg derimod er meget efter, det er, hvordan i alverden der kan være et tilsyn i 2015 med patientsikkerhedsmæssige anmærkninger, en planlagt kontrol, det aldrig finder sted, hvor vi her tre år efter står med så vanvittig en overmedicinering. Det er jeg meget imod!

Jeg har læst de oplysninger, vi indtil nu har fået på kryds og på tværs. Ligesom jeg har indhentet yderligere oplysninger hos Styrelsen for patientsikkerhed, og jeg kan godt erkende, at jeg har et hav af spørgsmål, som jeg ønsker belyst. Der er helt utrolig mange bagudrettede spørgsmål, som vi skal have belyst og blive klogere på, men der er så sandelig også nogle ting, vi skal blive klogere på i forhold til det, der hændte her i februar måned.

I de ting vi har fået indblik i indtil nu, fremgår det, at fejlmedicineringen blev opdaget pr. 9. februar og beboeren blev indlagt efter konsultation af sin egen læge pr. 12. februar.

Jeg er meget nysgerrig på, om det er, som det fremstår, at hun ikke er blevet tilset af en læge umiddelbart efter fejlmedicineringen blev opdaget?

Ligeledes fremgår det, at de øvrige beboeres medicin blev gennemgået 20. februar – altså 11 dage efter fejlen blev opdaget. Såfremt begge dele forholder sig sådan, som det indtil nu er beskrevet, så synes jeg helt ærligt, at der er nogle ting, vi i den grad skal have rettet op på.

Så kære Svend Erik. Skynd du dig i en fart at smide din erhvervede borgmester-distance fra Fredensborg i skraldepanden og kom over på borgernes side, der hvor Socialdemokratiet oprindeligt var.

Publiceret 07 March 2018 07:30