Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, byrådsmedlemmer for Venstre.

Ann Lindhardt og Kristian N. Jensen, byrådsmedlemmer for Venstre.

DEBAT:

Så vågnede de K, S og R

Af Ann Lindhardt (V) og Kristian N. Jensen (V), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Vi er i Venstre utrolig glade for, at Konservative, Radikale og Socialdemokraterne bakker op og nu tager imod Venstres opråb om at udvikle detailhandlen og bylivet i Hørsholm, som Venstre længe har ønsket og italesat.

Det er helt afgørende, at vi kommer ud over stepperne nu, ellers risikerer vi, at Hørsholm i værste fald forsvinder som handelsby.

Det er vigtigt for vores by, at partierne står sammen om en udviklingsvision, så vi ser meget positivt på, at C, R og S nu er kommet på banen. Venstre har allerede indledt dialogen med detailhandlen i Hørsholm og inviteret de andre partier med.

Vi har arbejdshandskerne på for Hørsholms skyld, og vi ønsker et tæt samarbejde med de øvrige partier i kommunalbestyrelsen, for vi er overbeviste om, at dette er en sag, som vi skal samles om.

Hørsholms detailhandel udfordres på flere fronter specielt af Fredensborgs ønske om at udvikle bylivet omkring Fredensborg rådhus og den stigende online handel – Vi skal nu finde mulighederne i disse udfordringer og skabe fremtidens byliv.

Vi er i Venstre overbeviste om, at der er andre, som ved meget mere om detailhandel, end vi politikere gør – og at der er eksperter, som kan hjælpe os hurtigere frem, hvis blot vi lytter. Vi skal samarbejde både med den nuværende detailhandel og eksperter for at få skabt en gennemarbejdet vision for “fremtidens byliv”.

Vi skal ikke lave et hurtigt “Quick fix”, men få lagt en plan hvor udviklingen ses som en mulighed, og ikke en begrænsning”. Feks. kunne Fredensborgs planer måske have en positiv effekt i vores by, hvis vi griber mulighederne. Vi skal udvikle os i takt med omgivelserne, det er vi glade for, at de andre partier også kan se nu. Udviklingen er den bedste måde, hvorpå vi kan værne om vores skønne bymidte og byliv.

Venstre ser frem til at tænke helheden ind i planerne sammen med de øvrige partier i kommunalbestyrelsen, og derfor skal hele bymidten inklusive kommunens arealer også tænkes ind i planerne. Lad os se dette som en mulighed og stå forrest i byudvikling, så vi er klar på de nye handlemønstre, og klar til at hoppe på toget, før det er kørt forbi os.

Vi er begejstret for, at der i Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget er en positiv stemning i forhold til fortsat at iværksætte et samarbejde med detailhandel, udlejere, restauranter/caféer og andre relevante interessenter for skabe en stærk bymidte i Hørsholm. Vi ser frem til sammen med de andre partier at udvikle vores by!

Publiceret 27 April 2018 14:30