Forældre til børn i Ulvemosehuset har ved flere lejligheder udtrykt ønske om at bevare deres elskede børnehave. Foto: Fred Jacobsen

Forældre til børn i Ulvemosehuset har ved flere lejligheder udtrykt ønske om at bevare deres elskede børnehave. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT: De lykkelige forældre skal ikke forsinke udvikling i Rungsted

Af Jørgen Gad Andresen, Ådalsparkvej 39, Hørsholm:

Jeg forstår udmærket, at forældre til børn i Ulvemosehuset er lykkelige for at have børn i en velfungerende institution som Ulvemosehuset! Men med lange ventelister, som her i bladet beskrevet, som et gode? Når ventelisterne er lange er pladsen vel for trang?

Udfordringen var lignende i medio/slut 1960’erne. Da man lukkede Privatskolen i Fritidshuset, Vestre Stationsvej, og flyttede den til Vallerødbanevej, til Statsskolens lokaler. Da Statsskolen rykkede til RG. Et ramaskrig! Men hvem kunne forestille sig Privatskolen ligge andetsteds i dag? Tiden glemmer hurtigt, prøv bare at se, den ganske få år gamle Rungsted Park betegnes allerede som ”gamle Rungsted”, man vil beholde.

Jeg bliver dog også temmelig pikeret over, at ca. 80 lykkelige forældre både skal vedligeholde lange ventelister til børneinstitutionerne og samtidigt trænere udviklingen i området, fordi deres barn/børn er godt tilpas og inde i varmen, om man så må sige. Jeg synes, det er et utrolig egoistisk synspunkt og temmelig asocialt.

Hvorfor ikke i stedet spørge; hvad de ca. kr. 100 mio., i det nuværende marked, som salget af de to ejendomme vil kunne indbringe Hørsholm Kommune, vil kunne gøre for velfærden, herunder i området. Ved en salgspris på endda over kr. 100 mio. vil man kunne bygge en flunkende ny fem stjernet børneinstitution, opdelt i meget små bidder, så alle ungerne kan føle sig tilpas. Man kan opgradere infrastrukturen i området, bygge P-hus og renovere skolen. Men ja, det er rigtigt, at de 40 nuværende børn i Ulvemosehuset er nødt til at nøjes med en ny funklende institution i små bidder, samt at der måske så ikke længere er ventelister.

Oven i hatten får byen, hvis der bygges +55 boliger i området, parkeringshus m.v. løst en mega udfordring, således med +55 eller +65 boliger, tæt på tog, bus, skov, strand/havnen, indkøbsmuligheder, læge centre, speciallæger og fysioterapeuter? Og i bonus en mulighed for at generations skifte i store dele af ”pipkvarteret” til ventende nye børnefamilier.

I min optik en win-win situation, men Ulvemosehuset er så historie! Det kan selv hr. Jacob Kwon ikke lave om på.

Publiceret 08 July 2018 11:00