Stig Grenov, formand for KristenDemokraterne.

Stig Grenov, formand for KristenDemokraterne.

DEBAT: Indfør gratis terapeut og psykologhjælp til unge

Af Stig Grenov (KD), landsformand for KristenDemokraternes, Erantisvej 2, Hørsholm:

Forebyggelse betaler sig. KristenDemokraterne mener derfor, at Hørsholm kommune bør tilbyde gratis, anonym terapeut- og psykologhjælp til unge mellem 15-21 år.

Kommunens nuværende, åbne anonyme rådgivning går kun til det 17. år og varetages af Pædagogisk, Psykologisk Rådgivning. Og der er et særskilt tilbud til angstramte børn mellem ni og 13.

Men hvad med dem der er ældre, og som kæmper med mindreværd, søvnløshed, præstationsangst, føler sig triste, ensomme, eller har andre udfordringer, der vokser dem over hovedet.

Det er konsekvensen af et samfund, der har underkendt betydningen af familiens fællesskab. Både de unge og deres forældre står rådvilde, når livet kradser.

KD vil derfor foreslå, at unge hørsholmborgere anonymt kan henvende sig til en psykolog og få op til fem gratis samtaler.

I Ringkøbing-Skjern kommune har KD fået gennemført ordningen 'Bag facaden', og det har været en massiv succes. Vi ved, at de unge mennesker reddes før end de går psykisk helt ned og vi tror derfor samtidig, at det også betaler sig i kroner og ører.

Publiceret 27 July 2018 15:00