Jeg forstår ikke, at nogen med bare minimal respekt for vores ældre og dårligt gående kan forsvare, at situationer som disse opstår, skriver Preben Carøe.

Jeg forstår ikke, at nogen med bare minimal respekt for vores ældre og dårligt gående kan forsvare, at situationer som disse opstår, skriver Preben Carøe. Foto: Privat

DEBAT: Opråb til Nordea Ejendomme, Dalgaard Supermarked og Hørsholm Kommune

Af Preben Carøe, Ringvej 24, Hørsholm:

Da jeg her i eftermiddag (29. januar - red.) gik en tur, overværede jeg på Usserød Kongevej den situation som fremgår af fotoet og som gør, at mit glas nu er fuldt.

Hvordan nogen med bare minimal respekt for vores ældre og dårligt gående kan forsvare, at situationer som disse opstår eller at de pågældende jages ud på en flere hundrede meters omvej for at komme fra Kongevejscentret (KC) til REMA striben (RS) eller vice versa, forstår jeg simpelthen ikke.

Jeg har stor respekt for det Dalgaard har tilført Hørsholm og den enestående oplevelse det stadig er at handle i dette fødevaremekka. Derfor må frustrationen også have været stor, da der blev givet tilladelse til REMA-projektet.

Når det er sagt, håber jeg, at der er gået så meget tid, at der nu kan ses fremad og at der mellem ejer, lejer og kommune kan arbejdes sammen om at skabe uhindret adgang mellem de to centre via den overgang, der allerede er markeret ved flisebelægningen.

Det hegn der blev sat op sidste år opfattes af mange borgere, som KC’s forsøg på at forhindre kunder i at handle i RS, men jeg nægter at tro på, at det er korrekt. At gøre det besværlig for kunderne at handle på hver side af Kongevejen er den sikre vej til at drive kunderne til Føtex/REMA eller det kommende bycenter ved Cirkelhuset.

Protektionisme har aldrig hjulpet nogen på den lange bane.

Afslutningsvis vil jeg sige til de politikere, der på et byrådsmøde nærmest nedgjorde en 'kollega' over et forslag om at rette henvendelse til fremme af en 'åben' forbindelse: Gør jer den ulejlighed at gå tilbage i de referater i Miljø- og Planlægningsudvalget, der vedrører projektet. I vil se en overgang beskrevet og tilskud fra erhvervslivet omtalt.

Det er nu, der skal handles, medens 'forskønnelses'-projektet stadig er åbent, inden en af vore mindre mobile medborgere kommer alvorligt til skade, og inden kunderne begynder at handle andetsteds.

Publiceret 30 January 2019 14:00