Anne Ehrenreich (V), byrådsmedlem i Hørsholm.

Anne Ehrenreich (V), byrådsmedlem i Hørsholm. Pressefoto

DEBAT: Derfor er det godt med sundhedshuse

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af kommunalbestyrelsen og regionsrådet:

Jørn Hansen stiller berettiget det spørgsmål, hvorfor Hørsholm Kommune skal have et sundhedshus.

Venstres svar er, at sundhedshuset samler læger og andre sundhedsfunktioner. Som følge af det større volumen af sundhedsaktiviteter vil det give lægerne og de øvrige sundhedspersoner i huset økonomisk mulighed for at ansætte sekretærer, sygeplejersker og andre hjælpere. Det vil alt andet lige give mere lægetid, som er en knap ressource.

Det vil også gøre det nemmere for de borgere, som skal se flere sundhedspersoner, f.eks. både læge og fysioterapeut, at det kan ske i samme hus, og at man ikke skal andre steder hen. Samlingen af funktioner er set fra vores side en stor fordel for borgerne.

Det er således Venstres opfattelse, at der er mange gode grunde til at overveje at etablere et eller flere sundhedshuse i Hørsholm, og at vi støtter den udvikling.

Vi er glade for, at der nu er flere lokale læger og sundhedspersoner, som også er interesseret i at være med i et sundhedshus. Vi vil gøre, hvad vi kan for at støtte udviklingen i den retning i Hørsholm og er glade for at kommunen også arbejder i den retning.

Publiceret 21 March 2019 06:00