Man ignorerer fuldstændig antallet af digitalt post-frameldte borgere i Danmark, hvor det sidste oplyste tal er 210.000, skriver Bent Damkjær.

Man ignorerer fuldstændig antallet af digitalt post-frameldte borgere i Danmark, hvor det sidste oplyste tal er 210.000, skriver Bent Damkjær. Foto: AdobeStock

DEBAT: Fri os for det digitale diktatur

Af Bent Damkjær, pensionist, Klinken 13, Nivå:

I solidaritet med Brita Bastogis læserbrev for mennesker uden computer.

Det er med forargelse man læser regeringens selvros vedrørende digitaliseringen af det danske samfund. Man ignorerer fuldstændig antallet af digitalt post-frameldte borgere, hvor det sidste oplyste tal er 210.000. Fredericias indbyggere gange to.

Dette store antal borgere kan efterhånden intet deltage i, da alt bliver digitaliseret. Det er indførelsen af digitalt diktatur, der sker her.

I stedet for negativ omtale af f.eks. Tysklands langsommelighed på området, burde man rose landet for dets hensyntagen til det kæmpemæssige antal mennesker, der får deres liv forringet gennem denne digitalisering, som masser af mennesker ikke magter.

I øvrigt har menneskerettighedsdomstolen slået fast ved en tidligere lejlighed, at intet land gennem tvangsdigitalisering - som Danmark gør - har ret til at forringe et stort antal borgeres liv - som Danmark også gør - ved at umuliggøre disse borgeres deltagelse, på demokratisk vis i politiske og dagligdags gøremål.

Der bør altid være en alternativ mulighed til den digitale.

Skulle man have lyst til - på demokratisk vis - at stifte et politisk parti, med formål at bekæmpe dette problem, så oplever man det digitale diktatur virker. Det kan man nemlig kun lade sig gøre DIGITALT.

Få gjort noget ved dette kæmpe problem, til gavn for mange hundredvis af tusinder borgere.

Publiceret 22 March 2019 14:00