Mette Thiesen, Nye Borgerlige.

Mette Thiesen, Nye Borgerlige.

DEBAT: Lokalpolitistationer skal genåbnes

Af Mette Thiesen (NB), folketingskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjælland:

Indbrud i huse, i lejligheder, i biler, i varevogne, i virksomheder og i butikker sker dagligt i Danmark – og især i Nordsjælland.

Med politireformen fra 2007 har politikerne decimeret vores politi. De lokale politistationer er blevet lukket på stribe. Det er langtfra godt nok.

Jeg har stor respekt for vores politibetjente. De arbejder hårdt og godt. De fortjener de bedste vilkår. Det giver politikerne dem desværre ikke. Det er trist.

Politikerne fejrer, at der i år er ansat cirka 550 flere betjente i forhold til normalen. Det lyder godt, men de glemmer at nævne de betjente, der forsvinder på grund af pension, orlov eller andet arbejde.

Derudover glemmer politikerne den sørgelige kendsgerning, at beredskabet siden 2011 har mistet 2.500 betjente på landsplan.

Politikerne og politiledelsen ser politiet som en forretning, hvor økonomien spiller en større rolle end danskernes tryghed og sikkerhed. I rigtig mange byer ser man næsten aldrig politiet.

Mange danskere føler sig utrygge. Det er simpelthen uacceptabelt. Vores dygtige politibetjente fortjener ordentlige vilkår. De fortjener et opgør med politireformen.

I Nye Borgerlige vil vi genåbne lokale politistationer. Vi vil ansætte flere politibetjente, og vi vil have, at politibetjentene bruger mere tid i patruljevognen og mindre tid på kontoret. Danskerne skal igen kunne føle sig trygge og have tillid til, at politiet kommer.

Det er godt, at flere politikere er begyndt at tale om mere lokalt politi. Desværre er det kun lappeløsninger, de ønsker.

Søren Pape og hans mobile campingvogn, der i et par timer er i den ene by og derefter er videre til en anden by, løser ikke problemerne. Det er som at sætte et plaster på et åbent benbrud. Der er brug for, at lokalpolitistationer genåbnes.

Publiceret 05 April 2019 15:00