Det er området til højre mellem Bakkehusene og motorvejen, Nord Partners har udset sig som et område for almene boliger.

Det er området til højre mellem Bakkehusene og motorvejen, Nord Partners har udset sig som et område for almene boliger. Foto: Michael Wulff Hansen

DEBAT: Faktatjek af den nye bydel i Hørsholm

Det kan godt være, at Joacim Bruus-Jensen ønsker dialog om, hvordan byggeriet kan formes, så alle er glade. Det kommer ikke til at ske. For vi skal slet ikke have det byggeri, skriver Dorte Holst

Af Dorte Holst, Bakkehusene 82, Hørsholm:

Joacim Bruus-Jensens debatindlæg fra 3. april kalder på et faktatjek. Der er nemlig mange faktuelle fejl.

Faktatjek nr. 1. Joacim Bruus-Jensen (JBS) skriver om en lav bebyggelsesprocent på under 35 procent, som selvfølgelig ser godt ud på papiret. Men sandheden er, at den lave bebyggelsesprocent skyldes, at en stor del af grunden bruges til en meget bred støjvold og til at sikre, at Vejdirektoratet eventuelt kan udvide E47 med et ekstra spor.

Og man kan vel ikke anlægge mange legepladser eller rekreative områder på en skråning? Så 131 boliger på marken er mange.

Faktatjek nr. 2. Ifølge JBJ er ventetiden på almene boliger i Hørsholm mellem 5-30 år. Det skal nok være rigtigt. Men en hurtig statistisk gennemgang viser, at det er helt normalt for hele Københavnsområdet med ventetider i den størrelsesorden. Så heller ikke her har JBJ ret.

Faktatjek nr. 3. Ifølge JBJ så ligger Bakkehusene allerede tæt på gode velfungerende almene boliger, og at det derfor er naturligt at bygge et familievenligt byggeri netop her.

Hvad er det for en argumentation? At bare fordi, der ligger almene boliger i nærheden, så skal der ligge flere. Det er da stik imod moderne byudvikling og vel nærmest et udtryk for dårlig byplanlægning.

Faktatjek nr. 4. JBJ vil bygge 131 familievenlige boliger op ad motorvejen. Er det familievenligt at bygge boliger uden friarealer op ad en forureningskilde som en motorvej? Næppe.

Faktatjek nr. 5. JBJ skriver, at Hørsholm Kommune har udtrykt ønske om boligerne, fordi der er massiv efterspørgsel på disse boligtyper. Har de virkelig det? Ikke ifølge kommuneplanen som blev revideret for ca. 1 år siden.

Det kan godt være, at Joacim Bruus-Jensen ønsker dialog om, hvordan byggeriet kan formes, så alle er glade. Det kommer ikke til at ske. For vi skal slet ikke have det byggeri.

Publiceret 12 April 2019 14:30