Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget.

Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget. Arkivfoto

DEBAT: Ikke realistisk med rent badevand inden sommer

Venstres forslag om rent badevand inden sommer giver dog ikke så meget mening, idet der jo fortsat i samarbejde med Novafors arbejdes på højtryk for at lokalisere årsagen til badevandskvaliteten, skriver Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget

Af Jan Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget:

Jeg har noteret mig, at Venstre ønsker rent badevand syd for Rungsted Havn og ikke ønsker at nedprioritere dette.

Lad mig i den forbindelse slå fuldstændig fast, at det ønsker De Konservative bestemt også, ligesom vi på ingen måde ønsker at nedprioritere det.

Jeg har endvidere tilkendegivet, at jeg finder Venstres forslag om rent badevand inden sommer meget sympatisk. Forslaget giver dog ikke så meget mening, idet der jo fortsat i samarbejde med Novafors arbejdes på højtryk for at lokalisere årsagen til badevandskvaliteten.

Der er således foretaget en del analyser i løbet af 2018 for at kigge nærmere på bl.a. bakterieindholdet, ligesom en arbejdsgruppe arbejder målrettet med at afdække årsagerne til det forhøjede bakterieindhold.

Denne proces er desværre ikke så nem, hvorfor det på trods af jeres gode intentioner IKKE er muligt at fremskynde processen.

Det er på den baggrund nok desværre ikke realistisk med rent badevand alle steder inden sommer, men jeg vil da selvfølgelig gøre, hvad jeg kan for fortsat at ligge stort pres på for, at vi kan komme i mål hurtigst muligt og på den måde sikre os optimale bademuligheder for alle.

Publiceret 17 April 2019 15:00