Stridens kerne: Området mellem Helsingørmotorvejen og Bakkehusene. Her er beboerne kede af at skulle få boliger i op til fire etagers højde.

Stridens kerne: Området mellem Helsingørmotorvejen og Bakkehusene. Her er beboerne kede af at skulle få boliger i op til fire etagers højde. Foto: Google Earth

DEBAT: Hvorfor skal vores boliger forringes som følge af et usympatisk og uanstændigt volumebyggeri?

Debatten om et muligt boligbyggeri mellem Helsingørmotorvejen og Bakkehusene fortsætter - beboerne vil møde op til mandagens kommunalbestyrelsesmøde

Af Christina Thorbøll, Bakkehusene 2, Hørsholm:

Hvilke politikere i Hørsholm – det er jo jeres beslutning - støtter det påtænkte volumebyggeri klemt inde på en lille mark mellem Bakkehusene og Helsingørmotorvejen?

Et etagebyggeri i op til 4 etager med 131 almennyttige boliger, lejligheder på 2-3 værelser, såkaldte familieboliger - krævende en støjmur, hvis højde og omfang endnu ikke er set i Danmark. Hvilket vartegn for Hørsholm!

Et byggeri, hvis karakter vil forringe ikke bare livskvaliteten for eksisterende boliger i området, men også værdien ifølge lokal ejendomsmægler. Sol og lys vil blive betydeligt forringet for første række af Bakkehusene. Men det er ikke bare første række, det vil gå ud over: Grundet støjmuren og volumen i byggeriet vil der ikke være meget areal udenom tilbage. Legeområder? Parkering? Og trafikken vil stige voldsomt.

131 boliger er MANGE nye mennesker og biler. Vi er 100 boliger i hele Bakkehusene! Og kun EN vej til og fra det påtænkte byggeri og alle os i Bakkehusene. Og kun EN vej ned gennem Usserød eller ud til motorvejen.

Grønnegade øst blev lukket til glæde for relativt få beboere. Proportionerne i det tiltag ift. det her er jo helt ude i hampen! Bygherre forsøger at pakke sit projekt sympatisk ind ved at skrive, at boligerne er tiltænkt fx nyuddannede skolelærere og unge familier, der har brug for billigere boliger. Altså et volumebyggeri på kommunens nok mest u-attraktive grund???

Hvem drømmer om at lade sine børn vokse op i en lejlighed klods op af en støjende og forurenede motorvej? Hørsholms kommunalbestyrelse og vores borgmester ønsker at tiltrække nye borgere og nye familier med “attraktiv byudvikling…det bedste sted at vokse op...”. Mener I så små almennyttige lejligheder i et etagebyggeri ved motorvejen – og på bekostning af eksisterende borgere?

Velkommen til Hørsholm!

Redaktionens tilføjelse:

I et opslag på Facebookgruppen Hørsholm Rungsted Beboergruppe opfordrer Dorte Clausen, formand for Grundejerforeningen Bakkehusene alle til at møde op til kommunalbestyrelsesmødet mandag, hvor der i spørgetiden bil blive stillet spørgsmål til byggeriet. Kommunalbestyrelsesmødet begynder kl. 17.30.

Publiceret 27 April 2019 10:00