Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre og medlem af Fritids- og kulturrådet, siger, at man ikke skal aflyse kulturdagen, men derimod gøre den mere nærværende og lokal og dermed med et helt andet lavt budget.

Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre og medlem af Fritids- og kulturrådet, siger, at man ikke skal aflyse kulturdagen, men derimod gøre den mere nærværende og lokal og dermed med et helt andet lavt budget. Arkivfoto

DEBAT:

Anstændighed eller forligsbrud

Hvad der bekymrer mig som medlem af Fritids- og Kulturrådet er, at flertallet i Sport, fritid og kulturudvalget fuldstændig ignorerer det råd, som rådet har givet. Det mener jeg er uheldigt set i demokratiet og anstændighedens lys, skriver Jørgen Eirfeldt

Af Jørgen Eirfeldt, formand for Venstre og medlem af Hørsholm Fritids- og kulturråd:

Er et kommunalbestyrelsesmedlemaf Venstres nej til anvendelse af et eksorbitant højt beløb til kulturdagen et forligsbrud eller er der tale om arrogance og uansvarlighed fra flertallet i Sports-, fritid- og Kulturudvalget (SFKU) (Nadja Hageskov, Henrik Klitgaard og Morten Bast Hall).

Om der er tale om forligsbrud afhænger vel lidt af, hvem man spørger og hvordan man stiller spørgsmålet og hvilke forudsætninger man lægger til grund.

Hvad der bekymrer mig som medlem af Fritids- og Kulturrådet er, at det nævnte flertal i SFKU fuldstændig ignorerer det råd, som rådet har afgivet til SFKU. Det mener jeg er uheldigt set i demokratiet og anstændighedens lys.

Hvis man ikke ønsker at lytte til rådets anbefalinger skal man måske overveje at nedlægge rådet, så flertallet i SFKU ikke bliver distraheret af rådet kommer med forslag, som ikke bekommer flertallet i SFKU vel.

I min optik var det måske mere på sin plads, at flertallet SFKU lyttede til råd fra kompetente organer samt til borgerne og derigennem udviste ansvarlighed overfor borgernes penge, så der ikke skal spares yderligere på skoler og plejehjem - for det står vel de fleste klart, at Hørsholm er udfordret på økonomien.

Der er jo ikke tale om, at vi ikke skal have en kulturdag, men derimod blot at gøre kulturdagen mere nærværende og lokal og dermed med et helt andet lavt budget.

Hvis man eksempelvis anvender Trommen til 'Foreningernes Dag' under anvendelse af udeområderne omkring Trommen, vil man i højere grad kunne promovere det eksisterende kulturcentrum i Hørsholm.

Det kan ikke forsvares overfor vores ældre, handicappede og børnefamilier, at der bliver anvendt 500.000 kroner på en kulturdag, når der samtidigt bliver sparet markant på bl.a. skoler og plejehjem på grund af kommunens forfærdelige økonomiske situation.

Jeg finder, at det er en god ansvarlig udmelding, at der er et Venstre-medlem, Ann Lindhardt, der ønsker at prioritere borgenes kernevelfærd.

Derfor er det befriende, at Ann Lindhardt tænker på byens økonomi og borgernes velfærd.

Publiceret 10 May 2019 15:30