"Lad nu ikke historien gentage sig - vis vilje, beslutsomhed og handlekraft. Hørsholm kan kun overleve, hvis BYEN har det rette udvalg og de attraktive butikker," lyder opfordringen fra Jacob Schulze i dette indlæg. Arkivfoto

DEBAT:

I famler i blinde om, hvad der gavner det lokale handelsliv

I stedet for konstant at ryste i bukserne for alt nyt, skal vi tiltrække og forstærke handelslivet i Hørsholm, så det er noget man vælger til - og ikke vælger fra, skriver Jacob Schulze i et indlæg

Af Jacob Schulze, Gågadens Pølsevogn, Egevej 3, Hørsholm:

Kære politikere/byråd.

I famler tilsyneladende i blinde med hensyn til, hvad der gavner det lokale handelsliv i Hørsholm. Nogle af jer afventer åbenbart en kommende detailhandelsanalyse FØR I har en mening om dette.

Der er allerede lavet detailhandelsanalyse, som viser konsekvensen af at etablere en dagligvarebutik på Egevej.

Hvorfor er I så klare i spyttet omkring "projektet ved Cirkelhuset" i nabokommunen Fredensborg?

I årtier og specielt de seneste år har handelslivet i Hørsholm haft jeres helt store bevågenhed.

- Hvordan kan vi sammen gøre Hørsholm mere attraktiv?

- Og alligevel aner I uråd (venter på endnu en detailhandelsanalyse)?

- Skal vi begrænse den fri handel i Hørsholm - er det vejen frem?

Har historien ikke lært jer noget som helst, se dette gamle citat af udviklingschef hos Dansk Supermarked Benny Thomsen: "Siden 1980'erne har vi mange gange været ved kommunen for at få en Føtex ind. Men der har ikke været vilje til det".

I dag kender vi resultatet af ubeslutsomhed og tøven i denne forbindelse. Lad nu ikke historien gentage sig - vis vilje, beslutsomhed og handlekraft. Hørsholm kan kun overleve, hvis BYEN har det rette udvalg og de attraktive butikker, så skal handelen nok overleve på sigt. Det er naivt, arrogant og forkert at 'selektere disse dagligvarebutikker, som ønsker butik i Hørsholm.

- Og hvorfor gælder den fri handel kun for detailbutikkerne i Hørsholm?

For år tilbage var der stor modstand mod, at der skulle bygges, hvor Lagkagehuset ligger i dag - i dag har vi et pænt og velfungerende byggeri med en butik med stor attraktionsværdi for borgerne og ikke mindst Hørsholm.

I stedet for konstant at ryste i bukserne for alt nyt, skal vi tiltrække og forstærke handelslivet i Hørsholm. Formålet er, at Hørsholm skal være noget man vælger til - og ikke vælger fra, fordi udbuddet er bedre på den anden side af kommunegrænsen.

Toget buldrer derud af og investorer står klar - benyt nu denne chance.

Dejligt hvis I folkevalgte politikere også fulgte jeres eget partis budskaber samt efterlevede de udsagn I gennem tiden har ytret, klare udmeldinger ønskes - TAK.

Publiceret 14 May 2019 16:11