Kristian N. Jensen, kandidat for Venstre, mener, at der skal kigges på den kommunale udligningsordning.

Venstre-kandidat Kristian N Jensen mener, at vi skal gøre meget lokalt og være globale rollemodeller for grøn omstilling. Pressefoto

DEBAT:

Danmark både kan og skal gøre en stor indsats på klimaområdet

Af Kristian Nørgaard Jensen, Folketingskandidat for Venstre i Nordsjælland:

Med knap 6 millioner indbyggere kan Danmark ikke løse den globale klimakrise alene. Men vi skal gøre meget lokalt og være globale rollemodeller for grøn omstilling.

Vi danskere står kun for en lille brøkdel af verdens CO²-udledning. Om vi så trykkede på den store røde slukknap og reducerede vores udslip til nul i morgen, så vil det ikke få mærkbar betydning for den globale opvarmning.

Det har derimod stor indflydelse, når danske virksomheder og politikere arbejder på den internationale scene – vi kan hjælpe andre lande til at tænke, producere og forbruge mere grønt.

Det bekymrer mig, når en amerikansk biologilærer ikke tror på den globale opvarmning, når Kina bygger mere end 100 nye lufthavnene, og den indiske økonomi vokser med mere end 7 procent om året. Så er der tydeligvis store globale udfordringer, som vi skal hjælpe med at løse.

Mit mål er derfor, at politikerne kommer mere på banen ligesom de danske virksomheder og organisationer, så vi kan hjælpe andre lande med at tænke mere grønt. Det kan vi både overleve på og leve af.

Den grønne omstilling er godt i gang i Danmark. Vi producerer nu over 40 procent af vores el på vindkraft - og grøn biomasse giver os el og varme. Danske forbrugere, boligejere og virksomheder er blandt de mest ressourcebevidste og - effektive i verden. Den historie skal vi fejre og sælge til udlandet.

Men vi skal videre. Vores energisystem skal blive endnu grønnere, og vores forbrug skal gøres endnu mere ressourceeffektivt og smart.

Lad os investere i fortsat grøn omstilling i Danmark, EU og verden. Det er helt nødvendigt.

Publiceret 31 May 2019 13:25