Bent Fabricius (K) mener, at Jørgen Eirfeldt, medlem af Fritids- og kulturrådet er langt ude.

Bent Fabricius (K) mener, at Jørgen Eirfeldt, medlem af Fritids- og kulturrådet er langt ude. Foto: Fred Jacobsen

DEBAT: Skal Fritids- og kulturrådet nedlægges, Eirfeldt?

Af Bent Fabricius (K), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Når man læser Jørgen Eirfeldt debatartikel i Ugebladet 14. maj er han da inde på tanken.

Jørgen Eirfeldt er medlem af Fritids- og kulturrådet (Rådet) og er bekymret over, at flertallet i Sports-, fritid- og kulturudvalget (SFKU) fuldstændig ignorerer det råd, som Rådet har afgivet i relation til kulturdagen.

Som jeg læser din debatindlæg forventer du, som medlem af Rådet, at SFKU skal godkende modtagne råd og ikke selv forholde sig til rådene?

Som mangeårigt medlem af Idrætsrådet må jeg blot konstatere, at det er min oplevelse, at rådgivning fra Idrætsrådet altid behandles med respekt. Der lyttes, men det betyder ikke nødvendigvis, at Idrætsrådet får ret. Sådan er det jo.

At du blander demokrati og anstændighed ind i forholdet mellem det politiske niveau og et brugerråd er for mig langt ude.

At du så ovenikøbet strammer det ved overveje at nedlægge Rådet, ”så flertallet i SFKU ikke bliver distraheret af rådet kommer med forslag, som ikke bekommer flertallet i SFKU, vel”.

Mener du virkeligt det, Jørgen? Havde der nu været enighed i SFKU i den pågældende sag, ville du så stadig overveje at nedlægge Rådet?

Jeg bemærker i øvrigt, at der jo ikke en gang er enighed i Rådets indstilling. Af indstillingen fremgår, at en enkelt vil bevare kulturdagen som nu, og et mindretal vil bevare nuværende kulturdag, hvor der reduceres i koncertarrangementer og film.

Hvad flertallet egentligt indstiller fremgår ikke, men der nævnes et alternativt forslag; en 'foreningernes dag', der næsten er gratis, da det er frivillige kræfter, der skal gennemføre arrangementet.

I min verden er både Rådets behandling af kulturdagen og efterfølgende SFKUs behandling af samme emne et klart udtryk for et arbejdende demokrati. Meninger brydes og et resultat udspringer af drøftelserne.

Og lad mig slutte med at understrege, at det er ikke Konservativ politik at flirte med tanken om at nedlægge to velfungerende brugerråd.

Publiceret 02 June 2019 06:30