Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA) kalder biografen i kuilturhus Trommen for 'en synkende skude'.

Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA) kalder biografen i kuilturhus Trommen for 'en synkende skude'. Foto: Privat

DEBAT: Biografen er fortsat en synkende skude

Af Ann Lindhardt (V) og Jakob Nybo (LA), medlemmer af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Den kommercielle biograf i Trommen er stadig en synkende skude, viser rapporten for biografens 2. leveår, som netop er udkommet. Den viser et underskud på -670.258 kr. Sidste år var det kommunale tilskud på 500.000 kr. ikke nok, for der er kommet en ekstraregning på 170.258 skattekroner.

Den dugfriske biografrapport viser desværre også næsten 4.000 færre biografgæster i år 2, færre forestillinger, dårligere belægning, et minus i foyerbaren, og færre reklameindtægter, som resulterer i en væsentlig større udgift for borgerne via skatten. Belægningen er i år 2, nu nede på gennemsnitlig knap 9 gæster pr. forestilling, og desværre mange aftener med premierefilm på programmet med 0 gæster.

Den kommunale kommercielle del af biografen er for længst dømt ude... det er en sørgelig udvikling, og det er tydeligt at borgerne har valgt dette politiske prestigeprojekt fra for længst.

Venstre og Liberal Alliance har tidligere påpeget, at den kulturelle del af biografen, det indbefatter bl.a. senior, skole, kultur og babybio, bør fortsætte, da den benyttes af borgerne. Den kan derimod fortsætte uden det store tilskud. Lad i stedet det private tage over, hvis der skal være kommerciel biograf i byen. De har erfaringen og professionelle kompetencer. Det er bestemt ikke en kommunal opgave at drive en kommerciel biograf, og det er ikke borgerlig politik.

Hvor længe skal der bruges mange skattekroner på dette politiske prestigeprojekt? Kommunen står i en økonomisk kritisk situation, hvor der skæres hårdt på skoler, børn og ældre, mens der drives en kommerciel biograf med en kæmpe udgift for borgerne i Hørsholm på 670.258 kr.

Udnyt i stedet den smukke Trommen med flere velbesøgte kulturarrangementer, mere inddragelse af foreninger, borgere og flere nye tiltag for de unge, men stop den kommunale kommercielle biografdel. Lad være med at holde liv i politiske drømme, der koster dyrt og brug i stedet skattekronerne ansvarligt. Lad os stå sammen politisk, finde fælles gode løsninger, og støtte kulturtilbud til mange og ikke de få.

Publiceret 14 June 2019 13:00