Ved indvielse af biografen og de fleksible sale i Kulturhus Trommen tilbage i 2017.

Ved indvielse af biografen og de fleksible sale i Kulturhus Trommen tilbage i 2017. Foto: Morten Timm

DEBAT:

Hørsholm Kommune overholder landets love, også for biografen

Grundlaget for nedsættelse af husleje og tidligere beslutninger om biograffunktionen er belyst og tilgængeligt for alle interesserede på Hørsholm Kommunes hjemmeside, skriver direktør Jan Dehn i et svar til Preben Carøe

Af Jan Dehn, direktør for Børn og Kultur, Hørsholm Kommune:

Preben Carøe skriver i sit læserbrev i Ugebladet 20. juni, at Hørsholm Kommune har et ”afslappet forhold til lovgivningen” omkring biografen i Trommen.

Han mener at vide, at udgifterne sikkert er meget højere end angivet af kommunen i forbindelse med offentliggørelsen af statusrapporten for biografens andet år.

Jeg kan forsikre om, at Hørsholm Kommune overholder landets love, og det gælder naturligvis også Biografen.

Her er således nogle faktuelle oplysninger om sagen: Etableringen af biografen i Trommen har været gennemgået nøje af interne og eksterne jurister, af kommunens revisionsfirma og af Statsforvaltningen og Ankestyrelsen, som er de myndigheder man kan klage til over kommuner.

Kommunalbestyrelsen, Økonomiudvalget og Sports- Fritids- og Kulturudvalget har behandlet budget og jura omkring biografen indgående, og kunne notere sig, at Ankestyrelsen i foråret 2018 konkluderede, at der ikke var ”…grundlag for at antage, at Hørsholm Kommunes tilskud til biograffunktionen i Kulturhus Trommen er i strid med filmlovens §18 og de regler der er fastsat i medfør af bestemmelserne”.

Spørgsmålet om nedsættelsen af huslejen, som Preben Carøe også berører, blev besluttet af et flertal i Kommunalbestyrelsen 24. september 2018, og grundlaget for både denne og tidligere beslutninger om biograffunktionen er belyst og tilgængeligt for alle interesserede på Hørsholm Kommunes hjemmeside.

Publiceret 26 June 2019 14:00