Kjeld Flemming mener, at der er bedre muligheder for at holde en kulturdag væk fra Ridebanen.

Kjeld Flemming mener, at der er bedre muligheder for at holde en kulturdag væk fra Ridebanen. Arkivfoto: Morten Timm

DEBAT:

Hvad med Kulturdagen?

Vi skal ikke bruge flere hundrede tusind på orkestre og opsætning af scene i en tid, hvor man samtidig skal skære ned på velfærden, mener Kjeld Flemming

Af Kjeld Flemming, Æbleparken, Hørsholm:

Selvfølgelig skal vi have en kulturdag. Men den behøver ikke foregå på Ridebanen. Hvis den fortsat skal være på Ridebanen kræver det godt vejr og store udgifter til opsætning af scene m..v. Men vi har et stort lækkert Kulturhus.

Jeg kunne dog ønske, at det også var et foreningshus, som alle kommunens foreninger havde mulighed og økonomi til at benytte. Men når vi nu har dette store dejlige Kulturhus i centrum af byen, hvorfor så ikke holde Kulturdagen der.

Der kan arrangeres en masse forskellige aktiviteter i området omkring Trommen, på 'Apotekertorvet' og i passagerne mellem torvet og Trommen og på de grønne område bagved. Og så er vi ikke så afhængige af vejret som på Ridebanen.

Udover den lille sal og store Trommen er der en masse større og mindre lokaler i bygningen, hvor der kan arrangeres mange forskellige aktiviteter eller aktiviteter der kan tilpasses.

Der vil kunne spilles forskellige former for musik af Hørsholms forskellige lokale orkestre rundt i lokalerne.

Vi skal ikke bruge flere hundrede tusind på orkestre og opsætning af scene i en tid, hvor man samtidig skal skære ned på velfærden.

Jeg har tidligere foreslået, at man etablerede en form for overdækning af en del af Apotekertorvet og eventuelt smøgerne hen mod trommen. En overdækning der let kan trækkes op og ind.

Dette vil kunne benyttes af kommunens foreninger til opstillinger m.v. og af forretningerne og vil samtidig gavne byens forretningsliv og sætte liv i gaden.

Publiceret 27 June 2019 11:15