Venstres Anne Ehrenreich, byrådsmedlem i Hørsholm og medlem af Regionsrådet for Region Hovedstaden.

Venstres Anne Ehrenreich, byrådsmedlem i Hørsholm og medlem af Regionsrådet for Region Hovedstaden.

DEBAT:

Hver en sten må vendes i forhold til Hørsholms økonomi

Af Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Budgetprocessen i kommuner og regioner bliver formentlig udsat lidt som følge af det nyligt afholdte folketingsvalg og regeringsdannelsen.

Det giver kommunalbestyrelsen lidt bedre tid til at tænke os rigtig godt om. Og det er tiltrængt, da Hørsholms økonomi er under stort pres.

Vi skal finde 60 mio. kr. for at få budgettet til at hænge sammen i 2020. Det er vigtigt, at vi vælger de rigtige løsninger og ikke træffer forhastede beslutninger.

Hørsholm Kommunes administration har udarbejdet et sparekatalog med forslag op til 60 mio. kr. Kataloget skærer dybt i den kommunale service til borgerne. Spørgsmålet er, om dette er den eneste vej at gå, eller om der er andre veje for at få økonomien til at hænge sammen.

I den forbindelse vil jeg pege på, at Indenrigsministeriet hvert år offentliggør kommunale nøgletal, som giver et fingerpeg om kommunernes udgifter og udgiftsniveauerne.

Sammenligner man Hørsholm Kommune med Allerød og Rudersdal Kommuner fremgår det, at vi ved at have samme omkostningsniveau som Allerød ville kunne spare ca. 86 mio. kr. og lidt mindre såfremt man sammenligner os med Rudersdal. Det har min kollega Fritz Reuther også tidligere peget på.

Spørgsmålet er, om Hørsholm Kommunes administration grundigt har analyseret Allerød Kommunes tal, og også Rudersdal kommunes, og vurderet, om vi kunne bruge nogen af deres måder at gøre tingene på. Dette er i tråd med Venstres hidtidige arbejde på området. Det har jeg bedt administrationen svare på.

Hver en sten må og skal vendes.

Publiceret 15 July 2019 08:35