Her på Ørbæksvej er der meget gennemkørende trafik og ofte køres der med høj fart. Kan vi ikke få et bump eller to, spørger Lotte L. Kejser i et indlæg.

Her på Ørbæksvej er der meget gennemkørende trafik og ofte køres der med høj fart. Kan vi ikke få et bump eller to, spørger Lotte L. Kejser i et indlæg. Foto: Lotte L. Kejser

DEBAT:

Lad os få bump på byens allerfarligste vej

Jeg bor tæt på Ørbæksvej og kan se fra mit vindue, hvor hurtig bilerne kører, skriver Lotte L. Kejser i et indlæg

Af Lotte L. Kejser, Selmersvej, Hørsholm:

Vi kalder den 'dødsruten' og den starter fra hjørnet, hvor Netto ligger på Alsvej og videre på Ørbæksvej til krydset på Rungstedvej.

Skolebørn der skal til Hørsholm Lille Skole og skolebørn der skal til Hørsholm Skole, børn der skal til Rungsted private Realskole, børn der skal til Vallerødskolen og Rungsted Skole samt forældre der skal på arbejde og aflevere børn i institution på cykel.

Fartbøller har vi en del af på Ørbæksvej, som synes det er sjovt at sætte farten op på 110 km/t, netop fordi der ingen 'bump' er. Alle bruger Ørbæksvej .

Der er intet på 'dødsruten', der kan forhindre en dødsulykke.

Jeg bor tæt på Ørbæksvej og kan se fra mit vindue, hvor hurtig bilerne kører. Vi taler ikke bare om en lillebitte motorcykel der kører 50 km/t eller en gammel rusten bil, der kører 50 km/t. Vi taler om store og flotte firhjulstrækkere, Porscher, toptunede skodbiler og andre motorstærke biler, som i den grad sætter farten så højt op når de kører på Ørbæksvej... og kun fordi det er muligt.

Hørsholm er ellers en by, hvor infrastruktur og fartkultur og forhindring ses mange steder, hvor der er gennemkørsel i beboede områder.

Ørbæksvej er den vej, der benyttes mest som alternativ til Rungstedvej. Og vi vil vel hellere have at vores børn benytter Ørbæksvej frem fra den voldsomt trafikerede Rungstedvej... fortsat!

Kære Vej og Park i Hørsholm Kommune.

Dødsruten er farlig. Er det muligt at få et bump eller to? Så vi alle sammen kan færdes på hele Ørbæksvej uden vi skal kaste os ind i en ligusterhæk, hver gang der kommer en fartbillist.

Publiceret 09 August 2019 07:00