Synergien mellem de mange forskellige handelsfunktioner som butikkerne og ikke mindst samspillet mellem handelslivet, wellness-udbydere og kulturhus Trommen er yderst værdifuld, mener Ann Lindhardt (V)

Synergien mellem de mange forskellige handelsfunktioner som butikkerne og ikke mindst samspillet mellem handelslivet, wellness-udbydere og kulturhus Trommen er yderst værdifuld, mener Ann Lindhardt (V) Pressefoto

DEBAT:

Et levende byliv - synergi mellem kultur- og erhvervslivet

Det kræver et stort og vedholdende politisk arbejde at prioritere handelslivet i Hørsholm, og vi må ikke lukke øjnene for realiteten i handelsmønsteret, skriver Venstres Ann Lindhardt i dette indlæg

Af Ann Lindhardt (V), medlem af kommunalbestyrelsen:

Hvis vi ikke sætter ind på vores by- og handelsliv nu, vil den triste kommende lukning af gågadens Paw Sko kun være starten, og der kan desværre blive flere butikker, der må dreje nøglen om, fordi butikslivet i Danmark generelt er udfordret.

Som Kristian N. Jensen (V) skriver i sit debatindlæg i sidste uge, så er der nu, der skal handling til. Det er vigtigt, at vi tænker nyt og forsøger at finde andre alternativer, analyserer markedet, fordi handelslivet er udfordret af ændringerne i folks handelsmønster, blandt andet den store stigning inden for nethandel og med Amazon lige om hjørnet.

Liv i byen er altafgørende. Hvis der ikke er liv i gaderne, og hvis ikke byen tilbyder et stort udvalg af forskellige butikker, spændende byrum og med aktiviteter som kultur, sport, events mv, er byen ikke attraktiv nok at leve eller opholde sig i.

Der skal skabes events, der har fokus på handel samt synergi til kultur. Måske skulle vi få Kulturnatten tilbage på gågaden? Hvor der er åbent hele aftenen, og hvor Trommen skaber rammerne om det lokale kulturelle eller måske en gin- og jazzfestival?

Synergien mellem de mange forskellige handelsfunktioner som butikkerne og her ikke mindst samspillet mellem handelslivet, wellness-udbydere og midtbyens kulturhus Trommen er yderst værdifuld.

Kultur- og oplevelsesøkonomien er således det sted, hvor de to verdener mødes og skaber en synergi, som er interessant set med både erhvervspolitiske og kulturpolitiske øjne.

Kultur- og oplevelsesøkonomien, der udspringer af mødet mellem kulturens verden og det traditionelle erhvervsliv, er på mange måder et talmæssigt uopdyrket område, mulighederne er mange.

Vi har ikke tid til hovsaløsninger, så en klar strategi for by- og handelslivet i Hørsholm er i Venstres optik vejen frem. Vi skal have konkrete retningslinjer, nye tiltag og med kultur- og oplevelsesøkonomien for øje til en langsigtet byudvikling i Hørsholm.

Man kan ikke stoppe fremtidens udvikling i handelsmønsteret alene ved hjælp af nye blomsterkummer og give grimme planter skylden.

Vi skal tænke på fremtidens udfordringer og turde sætte os nogle politiske ambitiøse mål. Det kræver et stort og vedholdende politisk arbejde at prioritere handelslivet i Hørsholm.

Vi må ikke lukke øjnene for realiteten i handelsmønsteret.

Publiceret 13 August 2019 16:30