Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturområdet, mener, at indirekte idet besparelser på kultur- og idrætsområdet rammer bredt på alle generationers mulighed for at have et sundt og aktivt fritidsliv.

Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturområdet, mener, at indirekte idet besparelser på kultur- og idrætsområdet rammer bredt på alle generationers mulighed for at have et sundt og aktivt fritidsliv. Pressefoto

DEBAT:

Der er snart ikke mere at prioritere af på idrætten og kulturen

Jeg mener, at vi som politikere bør tænke over de vilkår og rammer, vi tilbyder borgerne, da den forebyggende og sundhedsfremmende effekt er en faktor, det er svært at sætte kroner og ører på, skriver udvalgsformand Nadja Maria Hageskov (K)

Af Nadja Hageskov (K), formand for Sport, fritid og kulturudvalget og medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse:

Gennem de sidste ti år er der sparet på sport-, fritid- og kulturområdet i Hørsholm, et område borgerne finder vigtigt, og som er en af flere årsager til, at de vælger at bosætte sig i vores by.

Det er tankevækkende, at det er dette område, der fylder mest i den politiske debat taget i betragtning, at det er et af kommunens mindste budgetter. Mindre end 3 procent af det samlede kommunale budget dækker hele sport-, fritid- og kulturområdet.

Vi har naturligvis prioriteret og sparet, da det er vigtigt først og fremmest at overholde vores forpligtelser overfor dem, der har mest behov for hjælp.

Sport, fritid og kultur er et område, der oftest beskrives som dyrt, og kritiske røster mener, pr. definition, at der er prioriteret forkert. Faktum er, at der snart ikke er mere at prioritere af.

Det er vigtigt at huske på, at det stort set er alle borgere i alle aldre, der benytter sig af aktiviteter der foregår i henholdsvis idrætsparken, folkeoplysningsområdet, biblioteket og kulturhuset.

Konsekvensen af besparelser er ikke nødvendigvis altid så direkte, men indirekte idet de rammer bredt på alle generationers mulighed for at have et sundt og aktivt fritidsliv.

Jeg mener, at vi som politikere bør tænke over de vilkår og rammer, vi tilbyder borgerne, da den forebyggende og sundhedsfremmende effekt både på vores fysiske og mentale helbred er en faktor, det er svært at sætte kroner og ører på, men den er uden tvivl signifikant og evident.

De Konservative ønsker fortsat at tilbyde aktive og dynamiske kultur- og fritidstilbud i Hørsholm Kommune.

Det mener vi skabes bedst i samarbejde med borgerne, og det er en gave, at der hver eneste dag er så mange, der ønsker at gøre en indsats frivilligt for de mange foreninger.

Derfor er jeg også meget glad for, at vi allerede er i gang med at revidere idrætspolitikken, og at der bredt politisk er besluttet, at kulturpolitikken følger lige efter.

Den proces og det samarbejde med borgerne ser jeg frem til og håber at mange vil bidrage, så det bliver en moderne, visionær og fremtidssikret politik, vi får.

Det får vi ved at værne om området og tænke os om, når vi i den kommende tid skal prioritere vores kommunes økonomi, så vi fortsat kan have et rigt kultur og fritidsliv.

Publiceret 15 August 2019 16:30