Villy Nordby Kjeldsen, formand for Ældre Sagen i Hørsholm.

Villy Nordby Kjeldsen, formand for Ældre Sagen i Hørsholm.

DEBAT:

Budgettet skal omprioriteres og ældreplejen tilgodeses

Hvis det socialhumanitære budget oprindeligt var for lavt og andre budgetter for høje? Så rammes de svageste og ældre mangefold med dårligere pleje og omsorg til følge, skriver formand for Ældre Sagen i Hørsholm

Af Villy Nordby Kjeldsen, formand for Ældre Sagen i Hørsholm:

Budgetmaterialet til kommunens budgetkonference er meget trist læsning for kommunens svage og ældre. Nu håber Ældre Sagen, at politikerne har hjertet på det rigtige sted, når de skal vælge besparelser.

Grønthøstermetoden giver ikke mulighed for politiske og socialhumanitære prioriteringer. Og hvad nu, hvis forudsætningerne for grønthøsteren er forkert?

Hvad, hvis der er behov for korrektioner i selve forudsætningerne? Hvis det socialhumanitære budget oprindeligt var for lavt og andre budgetter for høje?

Så rammes de svageste og ældre mangefold med dårligere pleje og omsorg til følge - sjældnere rengøring, ringere personlig hygiejne, mindre tid til vores gode medarbejderne i ældreplejen.

Sammenligning: Hørsholm bruger 6,2 millioner kroner mere på kultur end Allerød. På byudvikling, bolig og miljø er beløbet 38 millioner kroner mere. (Tallene er budget 2019).

Derfor siger Ældre Sagen NEJ til grønthøsteren og JA til socialhumanitære budgetter. Derfor skal der omprioriteres.

Publiceret 18 August 2019 17:00