Kirsten Hink, Rungsted, mener, at det har store konsekvenser for mange borgere at spare på busruterne i Hørsholm Kommune.

Kirsten Hink, Rungsted, mener, at det har store konsekvenser for mange borgere at spare på busruterne i Hørsholm Kommune.

DEBAT:

Urimeligt at spare på busruterne

Borgere, der er afhængige af offentlig transport stilles helt urimeligt, hvis der sker yderligere reduktioner, mener Kirsten Hink i dette indlæg

Af Kirsten Hink, Rungstedvej 61, 1 mf, Rungsted Kyst:

Jeg konstaterer med gru, at Hørsholm Kommune i sit sparekatalog af 15.august 2019 har reduktion af busruterne 381, 375R og 383 på programmet.

Borgere, der er afhængige af offentlig transport stilles helt urimeligt, hvis der sker yderligere reduktioner. Det har den konsekvens for mange, at de fravælger offentlig transport til for eksempel Hørsholm Midtpunkt, hvorefter gågaden og Hørsholm bymidte mister yderligere i kundegrundlaget.

375R er også vital for dem, der skal til Hillerød Sygehus. Vi er stadig mange uden bil, såvel unge, erhvervsaktive og ældre.

Hvorfor skal disse tre busruter stå for skud, hver gang kommunen har budgetforhandlinger eller har jokket i spinaten og tømt kommunekassen.

I disse klimatider burde offentlig kollektiv transport prioriteres op og ikke ned. Kære kommunalbestyrelse, undlad venligst at reducere i disse buslinier.

Publiceret 19 August 2019 06:00