Kunne man forestille sig, at vi kunne blive på rådhusgrunden, hvor vi er og undersøge, om der er et firma, som kunne være interesseret i at få mulighed for at bygge nyt, spørger Venstres Anne Ehrenreich og Erik Wetche.

Kunne man forestille sig, at vi kunne blive på rådhusgrunden, hvor vi er og undersøge, om der er et firma, som kunne være interesseret i at få mulighed for at bygge nyt, spørger Venstres Anne Ehrenreich og Erik Wetche. Arkivfoto

DEBAT:

Velfærd frem for rådhus

Det vil spare kommunen 30 millioner kroner, hvis man kunne finde firma, der kunne være interesseret i at bygge nyt, bygge oven på eller andet på rådhusgrunden mod at renovere bygningen, mener Venstres Anne Ehrenreich og Erik Wetche i dette indlæg

Af Anne Ehrenreich og Erik Wetche (V), medlemmer af Venstre Hørsholm:

Der er sagt og skrevet meget om et nyt rådhus. Fra Venstres side vil vi vende debatten på hovedet.

Kunne man forestille sig, at vi kunne blive på rådhusgrunden, hvor vi er og undersøge, om der er et firma, som kunne være interesseret i at få mulighed for at bygge nyt, bygge oven på eller andet på rådhusgrunden mod til gengæld at renovere bygningen.

Det vil spare ca. 30 millioner kroner, som det vil koste at klimasikre bygningen og vil sikre, at Hørsholm får et rådhus til fremtiden for rimelige penge.

Det kunne give nye boliger og/eller kontorer på rådhusgrunden og frigøre lokaler på det nuværende rådhus til boliger og/eller mødelokaler til vores foreninger.

Alt dette kunne vi få, uden at kommunen skulle have penge op af lommen eller i hvert fald færre penge end tilfældet er, såfremt rådhuset skal flytte i nye lokaler. Der kunne også være mulighed for synergi, såfremt lokalerne blev anvendt til erhvervsformål.

Firmaerne kunne i givet fald også benytte rådhusets kantine og måske også andre faciliteter.

Vi synes, det er værd at overveje. Det vil frigøre vores begrænsede midler til velfærd frem for til rådhus.

Publiceret 26 August 2019 07:00