Freja Ejendommes volumenstudie af de nye boliger, de ser opført i den gamle slotskøkkenhaven bag lokalhistorisk arkiv på Sdr. Jagtvej og Kavalerboligerne på Folehavevej.

Freja Ejendommes volumenstudie af de nye boliger, de ser opført i den gamle slotskøkkenhaven bag lokalhistorisk arkiv på Sdr. Jagtvej og Kavalerboligerne på Folehavevej.

DEBAT:

Vil I ændre lokalplan, så privat investor kan spinde guld?

Vi har mistet vores museum, som vi var så glade for, men skal hele området nu ødelægges, skriver Dorte Svejstrup i dette indlæg

Af Dorte Svejstrup, Kavalerboligerne, Folehavevej 19, 1.tv., Hørsholm:

Statens Ejendomsselskab Freja har planer om at sælge en del af det tidligere Jagt- og Skovbrugsmuseums friareal til privat investor med henblik på opførelse af 30-40 ejerlejligheder på Sdr. Jagtvej.

Kan det virkelig være rigtigt?

Vil Hørsholm Kommunalbestyrelse ændre lokalplanen, således at en privat investor kan spinde guld på at bygge ikke mindre end 30-40 ejerlejligheder i det historiske og naturskønne område ved det tidligere Hirschholm Slot, nærmere bestemt på en lille del af det tidligere Jagt og Skovbrugsmuseums friareal på Sdr. Jagtvej?

Vi er bange for, at det er tilfældet. Den nuværende lokalplan 104 tillader en mindre opførelse af bygninger til museumsformål men den lokalplan kan man vel som kommunalpolitiker få ændret?

Hørsholm er kendt for det historiske, det arkitektonisk smukke, det naturskønne, det fredede og ikke mindst det fredelige område, men med 30-40 nye ejerlejligheder i form af tre kasser ganske uden arkitektonisk værdi og på et forholdsmæssigt meget lille område, vil meget af det gå fløjten.

Burde kommunen ikke allerede have indkaldt til borgermøde eller har man virkelig ikke tænkt sig at inddrage borgerne?

Er mødet, hvor lokalplansændringen bliver præsenteret for kommunalbestyrelsen ikke allerede i denne (september) måned?

Vi er bekymrede, for når først lokalplanen er ændret således, at der må bygges til privat formål, så er løbet kørt.

Vi har mistet vores museum, som vi var så glade for, men skal hele området nu ødelægges? Det ville være meget synd for det historiske Hørsholm, og der vil for os som Hørsholmborgere være mindre og mindre at være stolte af!

Publiceret 03 September 2019 16:00