Pernille Halberg Salamon, kommunaldirektør i Hørsholm.

Pernille Halberg Salamon, kommunaldirektør i Hørsholm. Pressefoto: Søren Hald

DEBAT-svar:

Ingen prøver har påvist den mest alvorlige skimmelsvamp

Kommunaldirektør Pernille Halberg Salamon svarer Kirsten Hink om skimmelsvamp-problemerne på Hørsholm Rådhus

Af Pernille Halberg Salamon, kommunaldirektør i Hørsholm Kommune:

Kære Kirsten Hink.

Først og fremmest tak for din omsorg og bekymring for de ansatte på Hørsholm Rådhus. Det er vigtigt for mig at understrege, at vi gør alt for at tage hånd om medarbejdernes helbred og trivsel på arbejdspladsen, og vi læner os op ad flere eksperter på området.

Seneste nyt i sagen om indeklimaet på rådhuset er, at vi nu har fået hovedrengjort i samtlige kontorer samt øget den ugentlige frekvens af rengøring. Desuden har vi fået svar på de supplerende prøver, som blev taget på de omtalte gipsplader ved skillevæggene langs ydermurene, så vi kunne få mere viden om omfanget og arten af skimmelsvampe.

Ingen af prøverne har påvist den mest alvorlige skimmelsvamp, som ofte optræder i gipsplader. Vores rådgivers bekymring, samt din bekymring, for at vores skillevægge var ramt af Stachybotrys chartarum er ikke blevet bekræftet i prøverne.

Det er positivt, men i virkeligheden ændrer det ikke ved noget, da vi under alle omstændigheder kommer til enten at skulle renovere de nuværende bygninger eller finde andre lokaler. Vi arbejder videre med forskellige løsninger, som skal sikre at vi får skabt et bedre indeklima på rådhuset, for der er ikke tvivl om, at det skal håndteres.

Publiceret 05 September 2019 07:00