Forskønnelsen af Usserød Kongevej hare givet nogle bump på vejen, mener Ejvind Olesen.

Forskønnelsen af Usserød Kongevej hare givet nogle bump på vejen, mener Ejvind Olesen. Foto: Morten Timm

DEBAT:

Man må lide for skønheden

Men entreprenøren på Usserød Kongevej undgår forhåbentlig ikke en anseelig bod for amatøragtig indsats, skriver Ejvind Olesen

Af Ejvind Olesen, Gl. Byvænge 5, Hørsholm:

Nu har vi snart lidt nok siden borgmester Morten Slotved så lovende udtalte, at man ville projektere Usserød Kongevejs forskønnelse. Det har han også holdt, men hvad i alverden fik kommunen til at underskrive en kontrakt på 12 millioner kroner med entreprenøren Nordkysten?

Mage til sjusk og fejl skal man lede længe efter. Og uanset, hvor vi ender – hvis det nogensinde sker – må der vente et betragteligt erstatningskrav fra kommunen. Ugebladets beretning i forrige nummer kan passende bruges som bilag over sølle håndværk fra ende til anden.

Forsinkelser fra entreprenører er vi desværre vant til i Hørsholm, men når det hele kulminerer med nogle ulidelige afspærringer fornylig, som tilsyneladende ikke tog hensyn til den stærke trafik omkring Kongevejscentret, skal det gå galt.

Samtidig med en bemærkning til Ugebladet fra kommunens projektleder, Johanne Leth Nielsen ”Muligvis skal nogle af de nye træer plantes om, da vi har mistanke om, at plantehullerne ikke er lavet rigtigt.” Hvilken molbohistorie!

Alt var ikke bedre i gamle dage, og Usserød Kongevej har aldrig været en pryd for byen. Det har vi efterhånden lært, men det var alligevel vedmodigt forleden at tænke på for os, der flyttede til Hørsholm for 50 år siden, hvordan Usserød Kongevej i netop det aktuelle område var præget af stolte gamle vejtræer og hyggelige Amsterdam Kro. Men husker jeg ret, var entreprenøren ved ombygning også langt efter tidsplanen dengang.

Og nu til de seneste dage. Jan Klit, formand for Miljø-og planlægningsudvalget, som også er politimand og ved, hvad han har med at gøre, opfordrer alle os trafikanter til at vise hensyn til hinanden – og til entreprenøren.

Desværre glemte entreprenøren at tage hensyn på den måde afspærringerne i forhindringsløbet blev bygget op. Det var som om man skulle tro, det var et jordskælv, der havde ramt Usserød Kongevej.

Vi kan håbe, at Jan Klit nu skriver en virkelig bøde (bod og erstatningskrav) ud til Nordkysten på kommunens vegne. Og sikrer os mod at firmaet nogensinde får adgang til vore veje igen.

Publiceret 12 September 2019 14:00