Jørgen Gad Andresen fortæller, at Venstre-løven Jens Peter 'Døgnbrænder' Jensen engang sagde til ham:

Jørgen Gad Andresen fortæller, at Venstre-løven Jens Peter 'Døgnbrænder' Jensen engang sagde til ham: "Når de dumme (politiske modstandere) kommer i flertal, skal man huske, så er det altså også demokrati".

DEBAT: Hån mod folkestyret, at underskriftsindsamling skal afgøre byrådets sagsbehandling

Hvad nu hvis der samles op til 1.000 underskrifter på, at en person, der ved KV17 fik 367 personlige stemmer, ikke bør sidde i kommunalbestyrelsen? Skal vedkommende så forlade KB? spørger Jørgen Gad Andresen i dette indlæg

Af Jørgen Gad Andresen, Ådalsparkvej 39, Hørsholm:

Når en kommunal politiker får et godt kommunal valg og f. eks. mange personlige stemmer, er glæden naturligvis særdeles stor. Politikeren m/k takker ofte vælgerne på valgnatten for at have vist den pågældende, den nævnte tillid.

Sådan er det i november i valgåret, men måske ikke i praksis to måneder senere, hvor valg perioden rettelig starter?

Uanset antal stemmer, herunder personlige, så kan vælgerne i tvister med kommunen, åbenbart blot indsamle underskrifter for vælgerens personlige / specifikke sag for / eller imod sagen.

Ad denne (kedelige) vej kan borgeren så forsøge at presse medlemmer af kommunalbestyrelsen (KB) til at ændre deres stemme?

Hvis man eksempelvis er valgt med 388, 367, 273 eller 255 personlige stemmer, er det naturligvis ikke rart, således at blive mødt med 500 eller flere underskrifter for en sag, man har stemt imod?

Hvad nu hvis der samles op til 1.000 underskrifter på, at en person, der ved KV17 fik 367 personlige stemmer, ikke bør sidde i KB? Skal vedkommende så forlade KB?

Det er altså en hån mod folkestyret, at underskriftsindsamling - uanset sagens indhold - skal afgøre kommunalbestyrelsens sagsbehandling. Et flertal har valgt kommunalbestyrelsen for fire år.

Uffe Ellemanns far, Jacob og Karen Ellemanns farfar, Venstre-løven Jens Peter 'Døgnbrænder' Jensen sagde engang til mig: "Når de dumme (politiske modstandere) kommer i flertal, skal man huske, så er det altså også demokrati".

Nærværende er, helt og aldeles uden hensyn til de respektive sagers indhold og alene et hensyn til folkestyret, som vi forhåbentlig alle holder af og respekterer?

Publiceret 19 September 2019 16:00