Hørsholm er udviklet, vi er ikke en aflægger til Frilandsmuseet, skriver Thomas Larsen.

Hørsholm er udviklet, vi er ikke en aflægger til Frilandsmuseet, skriver Thomas Larsen. Arkivfoto

DEBAT:

Hørsholm er, hvor Hørsholm skal være - og Frilandsmuseet ligger i Lyngby

Det er ikke et mål i sig selv, at vi skal være så mange borgere som muligt, det er vel bedre at have én borger der har en indkomst på 1.000.000 kr end to med 500.000 kr, mener Thomas Kent Larsen i dette indlæg

Af Thomas Kent Larsen, Gøgevang 64, Hørsholm:

Det er et fint interview, som ugebladet har lavet med Jesper Vissing i forbindelse med, at Hørsholm Kommune nu har nedlagt et §14 forbud.

Jeg kan udmærket godt forstå, at Vissing er utilfreds med den måde, han er blevet behandlet af Hørsholm Kommune, havde kommunen allokeret ressourcerne til lokalplansarbejdet som lovet i 2017, havde Jesper Vissing i dag ikke grund til at føle sig dårligt behandlet.

Dette ændrer dog ikke på, at der er et klart flertal blandt Hørsholmborgere og især blandt naboer til disse monsterhuse som kæmper for at bevare kommunens villakvarterer.

Jesper Vissing ønsker, at Hørsholm Kommune vokser på antal indbyggere, hvilket han kalder udvikling. Det er ikke et mål i sig selv, at vi skal være så mange borgere som muligt, det er vel bedre at have én borger der har en indkomst på 1.000.000 kr end to med 500.000 kr.

Vissing vil konvertere villakvartererne så tofamilies monsterhuse bliver almindeligt og netop derfor skal vi skal tage stilling til, hvordan villakvarterer skal udvikles.

Derfor skal lokalplaner implementeres hurtigt. Sker det ikke, så er det udviklere som Jesper Vissing som bestemmer, hvordan Hørsholm kommer til at tage sig ud i fremtiden.

Hørsholm er udviklet, vi er ikke en aflægger til Frilandsmuset.

Hørsholm har gode skoler, idrætsfaciliteter, læger og butikker. Det er mit klare indtryk, at borgerne er glade for Hørsholm Midtpunkt og de indkøbsmuligheder her er – men det er ikke derfor man vælger at bo i Hørsholm.

Hørsholmborgerne ønsker ikke monsterhuse til naboer, det ødelægger den kvalitet, som man netop søger, når man vælger at bo i Hørsholm, hvor man får store grunde og mere luft til naboen. Netop herfor er Vissings villa projekter blevet mødt med modstand.

Borgerne i Hørsholm ønsker at store grunde og ønsker byggeprocenten tilbage, hvor den var inden Kommuneplanen 2009-2020 hævede byggeprocenten i en række områder. Hvis man kan lærer noget af den seneste tids debat, så skal der tages hensyn til skygge- og indkigsgener til naboerne, hvis man bygger i højden.

Publiceret 20 September 2019 13:30