Otto B. Christiansen (K), tidligere kommunalbestyrelsesmedlem, mener, at politikerne skal tage penge med til næste borgermøde om udviklingen af Rungsted.

Otto B. Christiansen (K), tidligere kommunalbestyrelsesmedlem, mener, at politikerne skal tage penge med til næste borgermøde om udviklingen af Rungsted. Arkivfoto

DEBAT:

Rungsted-plan giver hul i kassen på 15 millioner

Det svarer til, at hvert barn i Ulvemosehuset (der er ca. 40) koster borgerne i Hørsholm 1,5 mio. kr. i tabt overskud, og at hver af vores 25.000 borgere mister 2.400 kr, skriver Otto B. Christiansen i dette indlæg

Af Otto B. Christiansen, Ved Stampedammen 41, Hørsholm:

Diskussionen omkring grunden Ulvemosehuset/Fritidshuset ved Rungsted Station er ved at nå sin afslutning, og det er jo dejligt.

Der har været afholdt borgermøder om dette område - politikerne lytter til borgerne, så alt er godt. Men hvad koster det Hørsholm Kommune - altså alle borgerne - at beholde Ulvemosehuset?

Ulvemosehuset er en hyggelig institution, der rummer omkring 40 børn. Huset er ganske vist forholdsvis uegnet som institution, men hyggelig er den da. Den oprindelige plan var at sælge Fritidshuset og Ulvemosehuset for ca. 100 millioner kroner, og børnene fra Ulvemosehuset skulle flyttes til en nybygget institution på Rungsted Skole.

Den nybyggede institution blev anslåes at koste ca. 40 mio. kr., så det ville give kommunen et overskud på ca. 60 mio. kr.

Der var flere grunde til, at den forrige kommunalbestyrelse enstemmigt bakkede op om denne beslutning: Der var behov for flere institutionspladser i Rungstedområdet, institutionen ville fungere som en 'fødekæde' til Rungsted Skole (så ikke mere ævl om dens snarlige lukning), og der ville kunne skabes et trafiksikkert miljø omkring Rungsted Skole, ved at flytte den tunge trafik over på den anden side af stationen.

Som jeg har forstået den nuværende plan, så bibeholdes Ulvemosehuset og Fritidshuset sælges. Det indbringer ca. 25 mio. kr. Der skal stadig bygges en institution på Rungsted Skole til ca. 40 mio. kr., men hov – nu er der pludselig et hul i kommunekassen på 15 mio. kr. i stedet for et overskud på 60 mio. kr.

Det svarer til, at hvert barn (der er ca. 40) koster borgerne i Hørsholm 1,5 mio. kr. i tabt overskud, og at hver af vores 25.000 borgere mister 2.400 kr.

Jeg glæder mig til det næste borgermøde, hvor kommunalbestyrelsen vil forklare dette – husk at tage penge med.

Publiceret 23 September 2019 14:00